Centrinis turo mačas bus žaidžiamas sekmadienį – Kaune šalies čempionai „Žalgiris“ priims Panevėžio „Lietkabelio“ ekipą.

Abiejų komandų startai sezone buvo netikėtai skirtingi – jei kauniečiai turnyrą pradėjo dviem nesunkiomis pergalėmis (89:56 prieš „Šiaulius“ ir 95:62 prieš Alytaus „Dzūkiją“), tai „Lietkabelis“ sezono starte turėjo sugerti du skaudžius smūgius.

Visų pirma namuose 84:87 buvo nusileista Prienų „CBet“, o po kelių dienų sekė ir pralaimėjimas Kėdainiuose prieš vietos „Nevėžį“ (70:76).

Visgi „Lietkabelio“ krepšininkas Vytenis Lipkevičius tokio sezono starto nedramatizuoja.

„Žaidėme prastai, pralaimėjome tas rungtynes, kurias visi galvojo, kad turime laimėti. Aišku, sezono pradžia, tragedijos nėra, bet praeitais metais buvome agresyvesni, aštresni, kol kas to dalyko trūksta.

Pirmos rungtynės pralaimėtos, atsiranda įtampa, spaudimas. Turime pusę naujos komandos, procesas dar vyksta, reikia laiko. Dvi nesėkmės skaudžios, bet gali arba sėdėti ir verkti, arba dirbti, stengtis ir žiūrėti, kas bus toliau.

Treneris tikrai daro gerą darbą, o mums reikia nenustoti tikėti, atiduoti visas jėgas ir manau, kad viskas atsistos į savo vietas“, – bendraudamas su LKL.lt svarstė V. Lipkevičius.

Tuo tarpu kauniečiai į oficialių rungtynių ritmą įėjo dviem nesunkiomis pergalėmis, o ekipos senbuvis Artūras Milaknis tikino, kad tokie testai padeda pamatyti, ką jau pavyko nuveikti treniruočių procese.

„Nesvarbu, su kuo žaidi rungtynes, jos vis tiek yra daug geriau nei treniruotė. Per pratybas vienas kitą pažįsti vis geriau ir viskas tampa po truputį nuspėjama, o su varžovais pasitikrini, ką gero per tą laiką nuveikei“, – LKL.lt sakė snaiperis.

Daugelį du „Lietkabelio“ pralaimėjimai nustebino, tačiau A. Milaknis nebuvo vienas tokių – tam įtaką, jo teigimu, padarė suprantamos priežastys.

„Nė kiek nenustebino, sezonas ilgas, dar tik jo pradžia, pasiruošimas gal nebuvo toks, kokio jie norėjo, manau, viskam reikia laiko.

Tačiau daryti kažkokias išvadas, sakyti, kad kažkas kažką ne taip padarė ar kažkokie žaidėjai nėra tinkami tikrai nereikia“, – teigė krepšininkas.

Tuo metu „Žalgiris“ vis dar pratinasi prie žaidimo su naujuoju komandos treneriu Martinu Schilleriu. Krepšinio ekspertai pastebi, kad kauniečių žaidimas su austru tapo pastebimai greitesnis, o tai išskyrė ir V. Lipkevičius.

„Kai prie komandos vairo stovėjo Šarūnas Jasikevičius, buvo daugiau rėmų, komanda atakuodavo ten, kur norėdavo atakuoti, išlaukdavo labai gero metimo, o dabar tikrai viskas laisviau.

Gynyboje, manau, jie daug solidžiau atrodė prie Šaro. Dabartinio trenerio žaidimas paremtas greitu bėgimu. Aišku, tai irgi šiuolaikinis krepšinis, tačiau greitai viską pamatysime patys“, – sakė panevėžiečių kapitonas.

Verta paminėti, kad komandos tarpusavyje sykį jėgas jau išbandė – rugsėjo pradžioje vykusiame kontroliniame susitikime Palangoje žalgiriečiai rungtynes laimėjo be didesnių sunkumų (102:78).

Tačiau, kaip teigė V. Lipkevičius, tos dvikovos kaip lakmuso popierėlio naudoti nereikėtų, nors tam tikri kauniečių žaidimo bruožai ryškėjo jau tada.

„Mėnuo laiko praėjo nuo to laiko, vieni grįžinėjo po traumų, kiti žaidė mažiau. Matėsi, kad po atkovoto kamuolio jie nori labai greitai bėgti į puolimą, manau, šitas principas nepasikeis ir daug kas priklausys nuo mūsų – jei viską darysime taip, kaip būsime susitarę, jiems neatsiras daug progų bėgti į greitą puolimą“, – svarstė pašnekovas.

Abiems ekipoms tai bus generalinės repeticijos prieš startus Europoje – jau kitą savaite kauniečiai rungtynėmis su Pirėjo „Olympiakos“ pradės Eurolygos sezoną, tuo tarpu „Lietkabelis“ Europos taurėje priims pajėgią Bolonijos „Virtus“ komandą.

Kaip minėjo V. Lipkevičius, europinės kampanijos startui yra reikalingas pozityvus impulsas.

„Manau, kad prieš Europos taurės ar kitus Europos turnyrus visada yra labai svarbu gerai nusiteikti, sužaisti geras rungtynes ar prieš „Žalgirį“, ar prieš bet ką kitą. Po tokių dviejų rungtynių, faktas, reikia tos teigiamos emocijos, gero impulso, tai eisime, kovosime, lipsime ir stengsimės viską padaryti, kad po truputį liptume iš tos duobelės“, – ryžtingai pasakojo V. Lipkevičius.

Su juo sutiko ir A. Milaknis, teigęs, kad kiekvienas rungtynes galima traktuoti kaip dar vieną pasiruošimo etapą Eurolygos sezonui.

„Nėra ko slėpti, kiekvienas rungtynes ar treniruotę imame kaip pasiruošimą Eurolygai. Žinoma, ruošiamės ir „Lietkabeliui“, bet ta tolimesnė vizija yra daugiau koncentracija Eurolygai.

Tą gerą žaidimą išgauti dar reikia laiko, stebuklai nevyksta, nėra stebukladario krepšinyje, kuris ateitų ir per mėnesį paruoštų idealiai dvylika žaidėjų, kurie pirmą kartą pažindinasi su nauja sistema.

Turime dar daug darbo kol veiksime kaip vienas mechanizmas“, – pasakojo kauniečių krepšininkas.

Kitose sekmadienio rungtynėse pirmąją pergalę tarpusavio susitikime medžios „Šiaulių“ ir Alytaus „Dzūkijos“ komandos.

Dar du susitikimai bus žaidžiami šeštadienį. Utenos „Juventus“ pirmą kartą prisistatys savo sirgaliams, kai priims Prienų „CBet“ komandą.

Pergalių seriją pratęsti bandys Vilniaus „Rytas“. Dviem laimėjimais startavusi Donaldo Kairio kariauna savo tvirtovėje priims Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ krepšininkus, kurie savo pergalių sąskaitą atsidarė įspūdingu paskutinės sekundės šūviu Šiauliuose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)