Liga buvo diagnozuota 27-erių metų Jutos „Jazz“ komandos vidurio puolėjui iš Prancūzijos Rudy Gobertui.

Tai nutiko prieš išvykos rungtynes su Oklahomos „Thunder“.

NBA generalinis komisaras Adamas Silveris nedvejojo – lyga sustabdė sezoną iki atskiro pranešimo. Kol kas nėra aišku, kada pirmenybės bus atnaujintos, tačiau jos turėtų būti stabdomos mažiausiai dviem savaitėms.

Paradoksaliausiai visoje šioje situacijoje atrodo paties R. Goberto elgesys. Dar pirmadienį vykusioje spaudos konferencijoje vienas iš geriausių lygos aukštaūgių viešai pasišaipė iš koronaviruso neva keliamo pavojaus.

Prancūzas sąmoningai pasielgė priešingai visoms rekomendacijoms. Prieš išeidamas iš spaudos konferencijos salės jis rankomis tyčia palietė visus ant stalo sudėtus mikrofonus ir žurnalistų diktofonus.

Ir jei tuomet tai buvo sutikta juoku, paaiškėjus, kad žaidėjas serga, socialiniuose tinkluose kilo didžiulis pasipiktinimas dėl tokio neatsakingo ir vaikiško krepšininko elgesio.

Įrašas su R. Goberto elgesiu spaudos konferencijoje „Twitter“ socialiniame tinkle tapo virusiniu, besipiktinantys komentarai liejasi šimtais.


Nekaip susidariusios situacijos fone dabar atrodo ir iš Milano „Olimpia Armani“ trenerio Ettore Messinos lūpų prieš porą savaičių skambėję juokeliai, kai jis su komanda prieš keletą savaičių atvyko žaisti Eurolygos rungtynių į Kauną. Primename, kad tuomet italas šaipėsi ir iš patikros Kauno oro uoste, ir iš visos situacijos dramatizavimo, juokavo, kad jeigu atsiliks nuo „Žalgirio“, jo auklėtiniai ant arenos parketo pradės krenkšti ir kosėti.

Eurolygos sezonas kol kas nėra stabdomas, nors daugumoje šalių rungtynės jau vyks be žiūrovų.
Šį penktadienį „Žalgiris“ Barselonoje be žiūrovų turėtų rungtyniauti su vietos krepšininkais, dar po savaitės įvykiai taip pat turėtų klostytis ir Valensijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (144)