Nerezultatyviame pirmajame ketvirtyje mūsiškius į priekį vedė Petras Padegimas, pasižymėjęs 7 taškais ir 3 atkovotais kamuoliais. Net 8 varžovų klaidas pirmame kėlinuke išprovokavusi Lietuvos rinktinė po pirmųjų dešimties žaidimo laiko minučių pirmavo 17:10.

Antrajame ketvirtyje lietuviai startavo sėkmingai ir susikrovė dviženklę persvarą, tačiau netrukus krito į žaidybinę duobę ir leido varžovams pelnyti 9 taškus be atsako ir grąžinti intrigą į rungtynes. Prieš ilgąją pertrauką komandas jau skyrė tik 5 taškai – 37:32.

Po pertraukos Bardausko auklėtiniai pademonstravo daug aukštesnį susikaupimo lygį ir trečiąjį ketvirtį pradėjo spurtu 13:2. Kėlinukui įpusėjus Rumunijos rinktinės treneris Marcelas Danas Tenteras buvo priverstas prašyti pertraukėlės, kadangi jo auklėtiniai rungtynėse atsiliko jau 20 taškų skirtumu.

Žaidimo stabdymas varžovų krepšininkams nepadėjo atrakinti Lietuvos rinktinės gynybinių užtvarų. Trečiajame kėlinuke Rumunija sukrapštė vos 7 taškus, į kuriuos 26 atsakę mūsų šalies šešiolikmečiai susikrovė pergalės pamatu tapusį pranašumą.

Lemiamame ketvirtyje atsipalaidavę mūsiškiai varžovams leido kiek sumažinti savo atsilikimą, tačiau galiausiai šventė įtikinamą pergalę 19 taškų skirtumu.

Lietuva: Petras Padegimas 22 (7/10 dvit., 2/2 trit., 2/5 baud.), Deividas Žukauskas 12 (3/7 trit.), Justas Stonkus (2/2 trit.) ir Kristupas Kepežinskas (10 rez.perd., 3 per.kam., 5 kl.) po 8 taškus.

Rumunija: Saša Sonas 16, Andrei Oinaru 11, Davidas Anghelis 10 taškų.

Pirmosiose A grupės rungtynėse jaunieji mūsų šalies krepšininkai rezultatu 65:73 nusileido bendraamžiams iš Rusjios.

Grupės etapo kovas Bardausko vadovaujama ekipa užbaigs jau rytoj, trečiadienį, 21 val. Lietuvos laiku įvyksiančia akistata su Prancūzijos šešiolikmečių rinktine, pirmoje dvikovoje Rumunijos krepšininkus sutriuškinusia net 113:32.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (46)