Nors rungtynės prasidėjo atkakliai, kėlinio pabaigą 11:1 laimėję lietuviai įsiveržė į priekį. Antrame ketvirtyje geriau pradėję žaisti serbai sumažino skirtumą ir po pirmos rungtynių pusės rezultatas buvo 31:24.

Po ilgosios pertraukos ir toliau geriau sekėsi Serbijos rinktinei, kuri po trijų kėlinių atsiliko jau tik minimaliu skirtumu.

Paskutiniame ketvirtyje likus 42 sekundėms iki rungtynių pabaigos rezultatas dar buvo lygus, tačiau lietuviams taškų pelnyti nepavyko ir rungtynes 56:54 laimėjo Serbija.

Lietuva: Marekas Blaževičius (9 atk. kam.) 13, Nojus Pankratjevas 9, Ąžuolas Tubelis ir Laurynas Vaištaras po 8, Lukas Kreišmontas 6, Modestas Kancleris ir Adas Šimonis po 4, Tomas Zubrys 2 taškai.

Serbija U16: Marko Pavicevičius 11, Djordje Pazinas 9 (8 atk. kam.), Lazaras Zivanovičius 9 taškai.

Kitose Europos čempionato rungtynėse šeštadienį lietuviai susitiks su Kroatijos rinktine, o sekmadienį žais su Izraelio krepšininkais.

Europos čempionate dalyvauja 16 komandų, suskirstytų į keturias grupes.

Lietuvos krepšininkai 2008 metais tapo Europos jaunučių čempionais, 2009, 2010, 2015 ir 2016 metais iškovojo sidabro medalius, o 2007 metais - bronzos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)