„Pasiruošimas, kurį pradėjome liepos 6 dieną, praėjo kryptingai. Per šį laikotarpį sužaidėme 9-ias kontrolines rungtynes, atsirinkome galutinę sudėtį. Šioje rinktinėje neturime vieno išreikšto lyderio, kaip parodė kontrolinės rungtynės, komandą timptelti į priekį gali vis naujas žaidėjas.

Gaila, kad dėl įsisenėjusios kelio traumos čempionate negalės dalyvauti Mintautas Mockus, kuris manau mums būtų padėjęs. Rugpjūčio pradžioje, jam bus atliekama operacija, naudodamasis proga noriu jam palinkėti sėkmingos operacijos ir geros reabilitacijos, ir kad į krepšinio aikštelę sugrįštų dar labiau sustiprėjęs.

Šioje rinktinėje turime nemažai vėlyvesnio brendimo krepšininkų, kurie turi puikias ateities perspektyvas, žinome, kad čempionate laukia iššūkis kovoti su pietiečiais, kurie šiame amžiaus tarpsnyje pasižymi ankstyvesne branda ir atletiškumu, tačiau jaučiamės tam pasirengę.

Kadangi šešiolikamečiams, tai yra pirmasis Europos čempionatas, anksti prognozuoti, kas bus favoritai, tačiau sprendžiant iš kontrolinių rungtynių, labai gerą sportinę formą demonstravo ispanai, kurie laimėjo Europos jaunimo olimpinį festivalį, taip pat turkai, prancūzai, serbai.

Ką parodo kitų amžiaus grupių čempionatai, krepšinis stipriai pažengęs į priekį visoje Europoje, tad reikia gerbti ir atsakingai ruoštis kiekvienam varžovui.

Aš tikiu mūsų vaikinais, žinau, kaip sunkiai ir atsakingai jie dirbo viso pasirengimo metu, esu įsitikinęs, kad atiduosime visas jėgas ir garbingai atstovausime Lietuvos vardą“, – sakė Lietuvos jaunučių vaikinų rinktinės vyriausiasis treneris Rolandas Rakutis.

Rugpjūčio 9 dieną jaunučiai susitiks su Estijos rinktine, rugpjūčio 10 – su Turkija, o rugpjūčio 11 dieną grupės kovas baigs akistata su Slovėnijos krepšininkais.

Į aštuntfinalį pateks visos grupės komandos, o lietuviai atkrintamąsias varžybas pradės su viena iš D grupės komandų – Graikija, Serbija, Prancūzija arba Bosnija ir Hercegovina.

LIETUVOS JAUNUČIŲ (U16) VAIKINŲ KREPŠINIO RINKTINĖS SUDĖTIS: Titas Sargiūnas, Radvilas Kneižys, Lukas Pivoriūnas, Gytis Valickas, Dominykas Butka, Liutauras Lelevičius, Emilis Butkus, Tautvydas Baltrušaitis, Paulius Murauskas, Ugnius Jaruševičius, Oleg Kojenets, Rokas Jocius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)