Praėjusią savaitę Europos taurės turnyro rungtynes Ostendėje „Lietuvos rytas“ pralaimėjo 69:75, nors pirmavo didžiąją dalį rungtynių.

„Mano klaida, kad pabaigoje žaidėjai buvo pavargę. Turiu prisiimti atsakomybę, nes buvo ir klaidingų, ir neatliktų keitimų. Gyveni ir mokaisi. Pralaimėjome, bet niekas neprarasta. Vis dar pretenduojame į pirmą vietą grupėje – jei ją užimsime, visos nuodėmės bus atleistos. Ateityje tokių klaidų tikrai nedarysime“, – žadėjo V. Šeškus.

Anot specialisto, sportinę formą pamažu įgauna paskutinis prie komandos prisijungęs Simas Jasaitis, po kojos traumos atsigauna Travisas Leslie, todėl dabar V. Šeškus turi tokį žaidėjų pasirinkimą, prie kokio anksčiau nebūdavo pratęs. Trenerio užduotis – paskirstyti minutes aikštėje taip, kad ekipa visas rungtynes galėtų žaisti aukšta sparta.

„Dabar turime tikrai nemažai krepšininkų, todėl juos reikia rotuoti. Reikia tik nugalėti savyje baimę. Manau, nė vienas žaidėjas tokioje komandoje neturėtų žaisti daugiau nei po 30 minučių per rungtynes. Visose pozicijose turime vos ne po tris krepšininkus, todėl bandysime tai įgyvendinti“, – sakė „Lietuvos ryto“ vairininkas.

Ar sezoną nuo vasaros pabaigos Vilniuje pradėję žaidėjai nesibaimina, kad pastiprinimas apkarpys jų žaidimo laiką?

„Naujokai įsiliejo neblogai, nes vieni kitus gerai pažįstame. Derinius jau moka, bendrauja, vienas kitą suprantame pakankamai gerai. O koks skirtumas, kiek kas gaus minučių, svarbu, kad komanda laimėtų. Ne dėl minučių čia susirinkome“, – patikino Mindaugas Lukauskis.

Reabilituotis po nesėkmės Belgijoje „Lietuvos rytas“ galės trečiadienį savoje arenoje, kur priims šiame sezone neblizgantį Sevilijos „Baloncesto“ (Ispanija) klubą su 19-mečiu 215 cm ūgio Latvijos talentu Kristapu Porzingiu priešakyje.

„Baloncesto“ pralaimėjo abejas rungtynes Europos taurės varžybų LAST-32 etape, o Ispanijos čempionate užima paskutinę vietą, per 17 dvikovų pasiekęs tik tris pergales.

„Varžovams nėra ko prarasti, jie žaidžia laisvą ispanišką krepšinį, greitai bėga. Tiesa, jų aukštaūgiai – jauni, ir mes turime tuo pasinaudoti. Tikrai tikiu, kad mes laimėsime, bet laukia sunkios rungtynės“, – sakė V. Šeškus.

Mačas tarp „Lietuvos ryto“ ir „Baloncesto“ prasidės trečiadienį, nuo 19 val.

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)