„Lietuvos ryto“ puolėjas Mindaugas Katelynas, tąkart vilniečiams pelnęs 12 taškų, teigė, kad CSKA po skaudaus pralaimėjimo namuose „Barcelona“ ekipai atvažiuoja į Vilnių pavojinga it sužeistas žvėris.

„Mūsų situacija dabar nėra labai gera, bet esame nusiteikę kovingai. CSKA ekipa tą supranta, o pirmose rungtynėse parodėme, kad galime žaisti su jais. Todėl jie atvažiuoja dar pavojingesni, kaip sužeistas žvėris. Mes atiduosime visas jėgas ir stengsimės pasiekti pergalę“, – apie ateinančias rungtynes kalbėjo vilniečių puolėjas.

„Lietuvos rytas“ yra vis dar prasčiausiai puolanti komanda Eurolygoje, tačiau puolėjas to nedramatizavo.

„Aš tikiu, kad rungtynės laimimos gynyba, bet mums tikrai trūksta drausmės puolime. Pasiviję varžovų komandą, prarandame budrumą, atsipalaiduojame ir pradedame individualų žaidimą. Taip pat reikia stiprinti greitą puolimą. Bet aš sakau, pagrindinis dalykas rungtynėse – gynyba“, – teigė M. Katelynas.

Pirmadienį VTB lygos turnyre vilniečiai pasiekė pergalę prieš Talino „Kalev“ ekipą. Puolėjas teigė, kad ši pergalė teigiamai nuteikė ir komandai padėjo pasimokyti iš savo klaidų. Tose rungtynėse sužibėjo atsarginių suolelis ir jaunieji komandos žaidėjai. „Lietuvos ryto“ vyriausiasis treneris Darius Maskoliūnas teigė, kad ir ateinančiose Eurolygos rungtynėse jaunimui yra numatęs svarbų vaidmenį.

Trečiadienio treniruotėje dar negalėjo dalyvauti rungtynes su „Kalev“ klubu praleidęs latvių įžaidėjas Janis Blūmas, o treneris dar nebuvo tikras, ar jis galės padėti komandai rungtynėse su Rusijos čempionais. Nepaisant to, D. Maskoliūnas padėties nedramatizavo ir teigė, kad turi kuo užkamšyti skyles sudėtyje.

„Jei J. Blūmas nebus pasveikęs ir pasiruošęs šimtu procentu, jo į rungtynes nestumsiu. Mes turime jaunų žaidėjų, kurie bandys įrodyti, kad nėra blogesni už jį. Mums reikia duoti praktikos jaunimui ir galiu pažadėti, kad rytojaus (ketvirtadienio DELFI) rungtynėse su CSKA ekipa aikštelėje bus nematytų veidų“, – kalbėjo treneris.

D. Maskoliūnas teigė tikįs jaunųjų žaidėjų pajėgumu ir kompetencija aukšto rango rungtynėse, tačiau buvo paslaptingas ir neatskleidė, kokius vaidmenis yra numatęs rečiau aikštelėje pasirodantiems žaidėjams.

„Pakentėkite, rungtynės jau rytoj (ketvirtadienį DELFI)“, – paslaptingai kalbėjo D. Maskoliūnas. - Su visomis komandomis CSKA kovojo sunkiai, tik (Stambulo) „Bešiktaš“ klubą triuškino jau trečiame kėlinyje. CSKA komanda neturėjo nė vienos lengvos pergalės šį sezoną, aš tikiuosi, kad bus taip bus ir mūsų rungtynėse“, – kalbėjo „Lietuvos ryto“ treneris.

Rungtynės ketvirtadienį „Siemens arenoje“ prasidės 19.30 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)