Kalbėdamas apie būsimą akistatą, vilniečių puolėjas Rokas Giedraitis teigė, kad svarbiausia yra noras laimėti, atmosfera komandoje yra gera, o šias principines kovas krepšininkas žiūrėjo dar vaikystėje:

„Lietuvos ryto“ ir „Žalgirio“ akistatos labai atkaklios ir principinės yra nuo seno. Pamenu, pats šias dvikovas visuomet stebėdavau per televizorių vaikystėje. Nėra net kalbų, kad „Žalgiriui“ įkąsti norisi“.

– Kokios šiuo metu nuotaikos komandos viduje?

– Atmosfera yra darbinė bei gera. Ruošiamės mūšiui su „Žalgiriu“. Žinoma, galbūt trečiadienį buvo nesmagu, nes Europos taurės turnyrą norėjome pabaigti pergale, tačiau, kita vertus, tai buvo puikus pasiruošimas savaitgalio akistatai, o pats mačas jau nieko nelėmė abiems ekipoms.

– Kas svarbiausia akistatoje su „Žalgiriu“?

– Manau, kad svarbiausia šiose rungtynėse yra nenusileisti noru nugalėti. Šios poros favoritas ko gero yra „Žalgiris“, todėl mes privalome kristi dėl kiekvieno kamuolio ir kovoti iš paskutiniųjų.

Žinoma, kaip visada labai svarbūs bus ir atkovoti kamuoliai, klaidos ir pan. Gynyba turėtų būti vienu svarbiausių faktorių. Juk apsigynus lengviau ir užpulti.

– Kiek sekmadienio dvikovai svarbios bus kauniečių rungtynės su „Chimki“ penktadienį?

– Poilsio kauniečiai turės mažiau iki sekmadienio mačo, bet „Žalgiris“ jau taip žaidė ne sykį. Tai profesionalus sportas, todėl kauniečiai turėtų būti pasiruošę akistatai su „Lietuvos rytu“.

– Kuo galime pasidžiaugti šioje sezono stadijoje?

– Dabar vienas kitą geriau suprantame. Žinome, kada koks žaidėjas bus tam tikroje aikštės vietoje, bet tai natūralu, nes sezoną pradėjome gerokai pasikeitę.

Kartais sunkiai susikalbame gynyboje, tačiau tai yra smulkios detalės, kurias su laiku ketiname ištaisyti.

– Kuo jums pačiam išsiskiria kovos su šiuo principiniu varžovu?

- „Lietuvos ryto“ ir „Žalgirio“ akistatos labai atkaklios ir principinės yra nuo seno. Pamenu, pats šias dvikovas visuomet stebėdavau per televizorių vaikystėje. Nėra net kalbų, kad „Žalgiriui“ įkąsti norisi. Nesinori nusileisti.

– Kiek svarbus bus aistruolių palaikymas „Siemens“ arenoje?

– Fanai visuomet yra mūsų šeštasis žaidėjas, todėl tikrai super, kad žaisime namuose. Tikiuosi, kad palaikymas bus galingas, o arena sausakimša.

LKL čempionate vilniečiai nuo pirmaujančių Šarūno Jasikevičiaus auklėtinių atsilieka dviem pergalėmis, todėl triumfas savų žiūrovų akivaizdoje leistų jiems atgaivinti kovą dėl reguliaraus sezono nugalėtojų vardo.

Pernai vykę du pirmieji mačai buvo itin atkaklūs. Spalio mėnesio pradžioje rungtynėse Vilniuje aikštės šeimininkai prieš ketvirtąjį kėlinį pirmavo 55:53, tačiau likus žaisti trims minutėms kauniečiai persvėrė rezultatą ir išplėšė pergalę 70:67.

„Lietuvos rytui“ pavyko atsirevanšuoti po dviejų mėnesių Kaune - 65:63. Tuomet Vilniaus ekipą atlydėjo net penki šimtai sirgalių, kurie sukūrė nepamirštamą palaikymą.

Po pralaimėjimo Vilniaus klubui, „Žalgiris“ LKL čempionate daugiau neklupo bei iškovojo aštuonias pergalės iš eilės. Tiesa, ne visi susitikimai Kauno komandai klostėsi lengvai - Utenos „Juventus“ ekipa buvo įveikta dviejų ir keturių taškų skirtumu, turnyro lentelės lyderiams iššūkį bandė mesti ir Klaipėdos „Neptūnas“ (83:75).

Lietuvos pirmenybėse Š. Jasikevičius suteikia galimybę pasireikšti visiems registruotiems žaidėjams ir vienintelis Martynas Sajus aikštėje praleidžia mažiau nei po 10 minučių.

Tai atsispindi ir krepšininkų rezultatyvumo statistikoje, kur tik ekipos naujokas Beno Udrihas pelno dviženklį taškų skaičių (vid. 11,4).

Jam ant kulnų bando lipti net šeši žalgiriečiai, pelnantys vidutiniškai po 8 taškus (Brandonas Daviesas, Kevinas Pangosas, Axel Toupane'as, Paulius Jankūnas, Vasilije Mičičius ir Antanas Kavaliauskas).

Šį sezoną „Žalgiris“ užtikrintai žaidžia ir Eurolygos turnyre, kur per 22 rungtynes 13 kartų įveikė varžovus ir šiuo metu užima šeštąją vietą tarp 16 klubų.

Šiuo metu „Lietuvos ryto“ komanda pirmauja LKL čempionate pagal pelnomus taškus ir rezultatyvius perdavimus (86,9 tšk. ir 21,7 rez. perd.), kauniečiai abiejose grafose - treti (84 tšk. ir 19,8).

„Žalgiris“ iš visų ekipų išsiskiria kovoje dėl atšokusių kamuolių (vid. 37,5), sostinės klubas - penktas (36,1). „Žalgiris“ pirmauja lygoje pagal efektyvumą (103,5 naud. bal.), nedaug nuo jo atsilieka vilniečiai (102,5).

Vilniaus ir Kauno komandos itin brangina kamuolį ir pranoksta kitus klubus (12,7 ir 12,4 klaidos). Bene didžiausi atstumai tarp ekipų yra žvelgiant į išprovokuotas pražangas. „Žalgiris“ (vid. 22) - lygos lyderis, „Lietuvos rytas“ užima devintąją vietą (18,7).

Jei sekmadienio mače Mindaugas Lukauskis pataikys penkis metimus „iš žaidimo“, jis „Lietuvos ryto“ LKL rekordų lentelėje pakils į ketvirtąją vietą, aplenkdamas Arvydą Macijauską (783 ir 787 tikslūs metimai).

Puolėjui Artūrui Jomantui trūksta trijų tikslių baudos metimų, kad tarp visų laikų Vilniaus klubo žaidėjų LKL čempionato statistikoje aplenktų Martyną Gecevičių (367 ir 369 baudos metimai) ir pakiltų į šeštąją vietą.

„Žalgirio“ ir „Lietuvos ryto“ komandose rungtyniauja abu taikliausiai dvitaškius LKL metantys žaidėjai – A. Kavaliauskas (69,8 proc.) ir R.Giedraitis (69 proc.).

Daugiausiai kamuolių perimančių žaidėjų dešimtuke – net trys Vilniaus klubo krepšininkai (Chrisas Krameris – 1,9; R. Giedraitis – 1,4; Arnas Butkevičius – 2,1), tiesa, pastarasis kol kas gydosi rankos traumą ir artimiausiomis savaitėmis žaisti negalės.

Kauno klubas LKL pirmenybėse bandys pratęsti 10 pergalių išvykose seriją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)