Vilniaus „Lietuvos ryto“ ekipoje jis pažįsta Omarą Cooką ir Juaną Palaciosą, su kuriuo praeityje kartu rungtyniavo „Gran Canaria“ (Ispanija) klube, bet jų patarimo prieš susikraudamas daiktus skrydžiui į Lietuvą Z. Dowdellas neklausė.

Pusmetį be darbo praleidęs amerikietis didelio pasirinkimo neturėjo, todėl nedvejodamas priėmė Lietuvos vicečempionų pasiūlymą.

29-erių 191 cm ūgio krepšininkas neslėpė šiuo metu esantis toli nuo idealios sportinės formos, tačiau teigė būsias pasiruošęs išbėgti į aikštę jau penktadienio Eurolygos rungtynėse su Vitorijos „Laboral Kutxa“ (Ispanija) ekipa, kuriose vilniečiai turės verstis be traumuoto O. Cooko.

„Namuose šiek tiek sportuodavau, tik, žinoma, ne tokiu aukštu lygiu. Tačiau nemanau, kad ilgai užtruksiu, kol įgausiu gerą sportinę formą.

Aikštėje aš galiu daryti įvairius dalykus: ir gerai gintis, ir valdyti komandą puolime. Toks jau aš žaidėjas. Nuo koledžo laikų visada daugiausiai dėmesio skirdavau gynybai“, – apie save pasakojo Z. Dowdellas.

„Lietuvos rytas“ yra aštuntasis profesionalus klubas jo karjeroje, kuri neaplenkė ir NBA lygos. Z. Dowdellas 2011 metais gindamas Finikso „Suns“ garbę sužaidė 24 rungtynes, per kurias vidutiniškai pelnydavo 5 taškus ir atlikdavo 2,1 rezultatyvaus perdavimo.

Tačiau paklaustas, ar norėtų sugrįžti į stipriausią planetos lygą, Z. Dowdellas numojo ranka.

„Jei NBA nebūtų nuolat rodoma per televizorių, apie ją išvis negalvočiau. Aš tiesiog noriu žaisti, nes krepšinis yra krepšinis bet kur“, – savo nuomonę išreiškė „Lietuvos ryto“ naujokas.

Tiesa, gynėjas mažiausiai norėtų žaisti krepšinį Sibiro glūdumoje. Floridoje gimęs žaidėjas su siaubu prisimena praėjusį sezoną, kurį praleido Krasnojarsko „Jenisej“ (Rusija) klube.

„Ilgos kelionės, šalta žiema – buvo labai sunku ištverti“, – prisipažino Z. Dowdellas, kurį ir Vilniuje pasitiko žvarbus vėjas ir šlapdriba.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)