Iki šiol didžiąją savo karjeros dalį 188 cm ūgio D. Lukašovas praleido Ukrainoje, o legionieriaus karjerą pradėjo 2015-2016 m. sezone, sudaręs sutartį su Saratovo „Avtodor“ klubu. Visgi Rusijos glūdumoje įžaidėjas neužsibuvo – į savo gretas jį pasikvietė Tomo Pačėso treniruojamas „Lietuvos rytas“.

Praėjusį sezoną ukrainietis, atstovaudamas Kijevo „Budivelnik“, buvo išrinktas naudingiausiu Ukrainos čempionato žaidėju – tai pakankamai rimtas įvertinimas žaidėjui, kuris, nepaisant gerokais susilpnėjusio pirmenybių lygio, buvo sulaukęs žiauraus medikų verdikto: baigti sportuoti.

Dėl nugaros traumos D. Lukašovas praleido 2011-2012 m. krepšinio sezoną. Kaip viskas nutiko, ir kaip sugebėjo atsistoti ant kojų, žaidėjas yra pasakojęs Ukrainos žiniasklaidai.

„Aš apskritai negalėjau suvokti, iš kur atsirado ta trauma. Prisimenu, žaidėme rungtynes Lvove, o ant parketo aš žengia su patemptu ir skaudančiu kojos pirštu. Prieš mačą išgėriau nuskausminamųjų, atžaidžiau savo laiką. Na o kitą rytą nebegalėjau atsistoti ant kojų. Dešinė koja šlubavo, situacija buvo labai prasta. Po išsamios medikų apžiūros buvo priimtas verdiktas, kad man apskritai reikia baigti sportuoti“, – apie sunkiausią savo karjeros etapą atviravo ukrainietis.

„Patyriau šoką, tačiau stengiausi išsigydyti. Nežinojau, kaip sugrįžti į normalią rikiuotę – trauma man trukdė ne tik žaisti krepšinį, bet ir normaliai vaikščioti, buvau visiškai pasimetęs. Išvažiavau namo, pas tėvus ir atėjo pasirinkimo metas – pratęsti kovą ir grįžti ant parketo, ar pradėti galvoti apie kitokius užsiėmimus. Nors gydytojai rekomendavo būtent tai, man padėjo draugai. Šeima, bičiuliai palaikė, sakė, kad visa tai laikina – tik tokiu būdu, padedamas medikų, atsistojau ant kojų“, – pasakojo jis.

Anot D. Lukašovo, sunkios traumos padarinių jis visiškai nebejaučia, nors sutartys su juo sudarę klubai dėl šios aplinkybės turėdavo nemažai dvejonių.

„Taip, trauma sudarė tam tikrą nuomonę apie mano žaidimą, tačiau aš jau įrodžiau, kad esu sveikas. Vėliau žaidžiau ir „Doneck“, ir „Azovmaš“ komandose, sugebėjau tapti vienu iš lyderių. Man teko iškentėti labai daug, tačiau savo jėgomis pasitikiu. Žinau, ką galiu, o ko – ne“, – dėstė D. Lukašovas, kurį T. Pačėsas apibūdino kaip gerai matantį aikštę, patikimai valdantį kamuolį ir komandą galintį valdyti žaidėją.

Europos taurėje per rungtynes D. Lukašovas šį sezoną rinko po 7,4 taško, atkovojo po 2,4 kamuolio ir atliko po 3,3 rezultatyvaus perdavimo. „Avtodor“ du kartus nugalėjo „Lietuvos rytą“, o įžaidėjas susitikimuose su vilniečiais atitinkamai pelnė 10 ir 11 taškų.

Tuo metu VTB Vieningoje lygoje vidutiniškai ukrainietis rinko po 5,5 taško, atkovojo po 1,8 kamuolio ir atliko po 2,5 rezultatyvaus perdavimo.

Manoma, kad atvykus D. Lukašovui Vilniaus komanda gali atsisveikinti su įžaidėju Žygimantu Janavičiumi – šiuo metu klubas turi keturis tos pačios pozicijos žaidėjus. Įžaidėjais taip pat rungtyniauja Kendrickas Brownas ir Adas Juškevičius.

D. Lukašovo žaidimo epizodai:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)