Krepšinio treneris iš Serbijos vyriausio stratego poste pakeis komandai vadovavusį Darių Maskoliūną. Šio trenerio likimas Vilniaus komandoje kol kas nėra aiškus.

Treneris iš Serbijos prieš atvykdamas į Lietuvą apie šią komandą bendravo su kitais savo pažįstamais specialistais, kurie darbavosi mūsų šalyje.

„Mes su buvusiu „Lietuvos ryto“ treneriu Aleksandru Trifunovičiumi esame pažįstami. Kalbėjau su juo apie Lietuvos komandą, tiesa tai vyko ne šiais metais. Bendrausiu ir su kitais specialistais, kurie dirbo Lietuvoje“, - sakė A. Džikičius.

R.Seibutis žais tėvynėje po šešerių metų klajonių

R. Seibučiui klubo vadovai iškart įteikė dešimtu numeriu pažymėtus marškinėlius. Krepšininkas juos apsivilko ir pademonstravo kelis pratimus su kamuoliu.

„Norite, kad įdėčiau ar užteks tik įmesti į krepšį?“, - geros nuotaikos nestokojo naujas Vilniaus komandos žaidėjas.

Praėjusį sezoną 196 cm ūgio Lietuvos rinktinės narys R. Seibutis atstovavo Edirnės „Olin“ komandai ir Turkijos pirmenybėse pelnydavo po 18,7 taško bei atlikdavo po 4 rezultatyvius perdavimus.

„Malonus jausmas. Smagu po šešerių metų pertraukos sugrįžti namo. Dabar reikės Lietuvoje siekti pergalių. Tikiuosi jų kuo daugiau, - šypsojosi iš Palangos kilęs sportininkas. - Buvo susidomėjimo ir iš kitų ekipų. Rimtus pasiūlymus pateikė dvi Turkijos ir viena Izraelio komanda. Tačiau „Lietuvos ryto“ pasiūlymas buvo geriausias.

Juk jau šešerius metus klajojau po pasaulį. Turėjau didelį norą sugrįžti. Juk čia sava aplinka, šalis, šeima. Dabar dvigubai maloniau. Kauno „Žalgiris“ nebuvo pateikęs pasiūlymo. Jis buvo tik sezono metu. Nepasirinkau jo ir tiek.

Mano gero sezono priežastis? Viskas prasidėjo dar pasaulio čempionate, buvau išsiilgęs tikro žaidimo, pasiilgęs rungtynių praktikos. Norėjau įrodyti, jog galiu žaisti, o ne tik būti tuo, kuris palaiko komandos draugus nuo suolo. Dabar mano tikslai – aukščiausi. Stengsimės pasirodyti kuo geriau Europos taurėje, laimėti Lietuvos čempionatą, Baltijos lygą, Federacijos taurę ir Vieningąją krepšinio lygą“.

Krepšininkas apie trenerį nieko nežinojo

Pats Lietuvos krepšinio rinktinės kandidatas apie naują savo trenerį kol kas informacijos per daug neturėjo.

„Su nauju treneriu dar nebuvo tekę bendrauti. Jį žinojau tik kaip specialistą dirbantį Slovėnijoje, - pasakojo „Lietuvos ryto“ krepšininkas. - Į Vilniaus klubą atėjau su mintimi, kad būsiu svarbus žaidėjas. Darbo tikrai nebijau. Pasirašiau trejų metų kontraktą. Labai norėjau dešimtu numeriu pažymėtų marškinėlių. Džiaugiuosi, kad juos gavau. Negaliu paaiškinti, kodėl jis man taip patinka. Gražus numeris“.

Abu naujokai į komandą įsilies skirtingu metu

Abu naujokai darbą su „Lietuvos ryto“ komanda pradės skirtingu metu.

„Aš jau pradėjau darbą „Lietuvos ryte“. Susitiksiu su keliais komandos žaidėjais, kurie šiuo metu yra Vilniuje. Į Lietuvą vėl sugrįšiu rugpjūčio mėnesį, tada ir pradėsime rimtus darbus, - savo planus dėstė treneris A. Džikičius. - Mūsų komandoje bus 6-7 vaikinai, kurie dalyvaus Europos čempionate Lietuvoje, todėl tai šiek tiek apsunkins pasiruošimą.

Tikiuosi, kad Predragas Samardžijskis žais Makedonijos rinktinėje, Aleksandras Rašičius – Serbijos, Kenanas Bajramovičius – Bosnijos ir Hercegovinos. Tikiuosi, kad keli mūsų komandos nariai vilkės ir Lietuvos rinktinės aprangą, australas Bredas Newley sezonui ruošis su savo šalies rinktine“.

R. Seibutis visas jėgas dabar skirs rinktinei

R. Seibutis su Lietuvos rinktine pasiruošimą Europos čempionatui pradės liepos mėnesį Druskininkuose. Jeigu krepšininkas sugebės patekti į galutinį rinktinės keturioliktuką, naujas sostinės klubo strategas su juo pradės dirbti tik rugsėjo pabaigoje.

„Nenoriu prognozuoti kaip seksis Lietuvos rinktinei Europos čempionate. Visi susirinksime žinodami tikslus. Tai, manau, visos Lietuvos bendras tikslas. Žaisime namuose, visi tikisi tik aukščiausių apdovanojimų. Galiu tik pažadėti, jog atiduosime visas jėgas“, - teigė R. Seibutis.

„Lietuvos ryte“ liks dalis vaikinų iš praėjusio sezono

Prieš maždaug dvi savaites „Lietuvos rytą“ papildė legionierius P. Samardžijskis, kuris Erdinės klube buvo R. Seibučio bendraklubis.

„Komandoje dar turėsime keletą naujų veidų. „Lietuvos rytą“ jau papildęs P. Samardžijskis yra labai malonus siurprizas. Jis puikus žaidėjas, tikras juodadarbis, - teigė naujas Vilniaus klubo vyriausiasis treneris. - Dar mums reikės vieno atakuojančio gynėjo. Stengsiuosi į komandą atvesti daugiau lietuvių, žinoma, kiek tai yra įmanoma.

Tikrai neišskirsiu žaidėjų, turėsime būti tikra komanda. Labai džiaugiuosi, kad sostinės klubo vadovams pavyko prisivilioti R. Seibutį. Jaučiu jam kaip krepšininkui didelę pagarbą. Žinoma, komandoje liks ir dalis vaikinų Vilniaus komandos aprangą vilkėjusių praėjusį sezoną. Tikimės, kad turėsime aukščiausio lygio komandą“.

„Turkijoje kartu su P. Samardžijskiu žaidėme tikrai daug, beveik po 35 minutes. Tikiuosi, kad tas mūsų susižaidimas padės ir Lietuvoje“, - vylėsi R. Seibutis.

Treneris laukia akistatų su „Žalgiriu“

Apie amžinas „Lietuvos ryto“ ir „Žalgirio“ kovas paklaustas A. Džikičius atviravo, jog daugelyje valstybių yra tokių komandų, kurioms jų tarpusavio mačai yra daugiau nei eilinės rungtynės. Treneris tikina, kad tokių susitikimų laukia ypatingai.

„Aš pats esu iš Belgrado. Dešimt metų praleidau „Partizan“ ekipoje, todėl žinau ką reiškia mūšiai su „Crvena Zvezda“ klubu. Kai šios komandos rungtyniauja vyksta beprotiškos kautynės. Tai daugiau nei žaidimas. Panaši situacija vyksta ir Slovėnijoje, kai ginklus suremia „Olimpija“ ir „Krka“. Džiaugiuosi, kad mums šį sezoną pavyko nugalėti. Su nekantrumu laukiu rungtynių su Kauno „Žalgiriu“. Tai bus nepakartojami mačai“, - vylėsi vilniečių ekipos strategas.

Grįžimas į Lietuvą - ne žingsnis atgal

Lietuvoje, Graikijoje, Ispanijoje ir Turkijoje žaidęs R. Seibutis pačiu pajėgiausiu čempionatu įvardina ispanų ACB lygą, tačiau džiaugiasi ir metais praleistais Turkijoje.

„Turkijoje taip pat rungtyniauja daugybė puikių komandų. Džiaugiuosi, kad turėjau gerą sezoną. Klubo organizacija buvo puiki, miestas – nedidelis, todėl galėjau visą save atiduoti tik darbui, - pasakojo krepšininkas. - Komanda turėjo puikius sirgalius.

Edinės klubas pirmą kartą žaidė aukščiausioje Turkijos lygoje, todėl ekipos sirgaliai labai džiaugėsi mūsų sėkmingu žaidimu su šalies grandais. Aistringi sirgaliai man labai padėdavo.

Esu emocionalus žaidėjas, todėl jie suteikdavo man jėgų. Ar jaučiausi žvaigžde? Kokia čia žvaigždė... Atpažindavo ir tiek. Daug kas sako, kad sugrįžimas į Lietuvą gali būti žingsnis atgal. Tačiau man taip sakė ir praėjusiais metais, kai išvykau į niekam nežinomą Turkijos komandą. „Lietuvos rytas“ pasižymi gera organizacija, todėl, manau, kad ir čia galima tobulėti.“

R.Seibutis džiaugiasi „Mavericks“ klubo pergale

R. Seibutį 2007 metų NBA naujokų biržoje 50-u šaukimu pasirinko Dalaso „Mavericks“ komanda. Būtent ši ekipa šiąnakt triumfavo stipriausioje pasaulio lygoje.

„Labai norėjau, kad „Mavericks“ laimėtų NBA čempionų žiedus. Palaikiau šią komandą. Turiu Dalase daug pažįstamų. Naktį nesikėliau žiūrėti rungtynių, tačiau juos palaikiau“, - džiaugėsi lietuvis.

Krepšininkas taip pat yra Palangos „Naglio“ klubo garbės prezidentas. R. Seibutis sakė dar nežinąs kaip reikės spręsti šią situaciją.

„Nežinau ar nebus interesų konflikto, reikės pasidomėti, - juokėsi palangiškis. - Kaip vertinu „Naglio“ žaidėjų elgesį sezono pabaigoje? Nežinau. Žinoma, negerai kai tokie dalykai vyksta. Tačiau į šią situaciją nebuvau rimtai įsigilinęs, pats žaidžiu krepšinį, todėl turėjau savų problemų. Neturiu nuomonės ir negaliu komentuoti jų elgesio“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją