32 metų gynėjas praėjusį sezoną atstovavo Krasnodaro „Lokomotiv“ komandai, kurią treniravo Lietuvos rinktinės treneris Kęstutis Kemzūra.

„Goranas - patyręs įžaidėjas. Jis nemažai padėjo „Lokomotiv“ klubui. Apie šį krepšininką šį tą pasako faktas, kad jis yra atstovavęs Tel Avivo „Maccabi“ ekipai. Kaip ir dera įžaidėjui, jis supranta žaidimą, sugeba patikimai vadovauti komandai, gerai atlieka derinį 2 prieš 2, vadinamąjį „pick and roll“.

Tokie žaidėjai kaip Goranas vadinami „combo“. Jis ne tik gali atiduoti perdavimą, bet ir turi neprastą metimą, įskaitant ir tritaškius. Svarbu, kad juodkalnietis, net pakilęs nuo atsarginių suolo, į žaidimą gali įnešti daug energijos“, - pasakojo K. Kemzūra.

Europos čempionate per šešerias rungtynes G. Jeretinas vidutiniškai pelnydavo po 10,4 taško, atlikdavo po 3,6 rezultatyvaus perdavimo ir perimdavo po vieną kamuolį.

Per savo karjerą G. Jeretinas yra žaidęs Belgrado „Crvena Zvezda“ (Serbija), Sankt Peterburgo „Dinamo“ (Rusija), Podgoricos „Budučnost“ (Juodkalnija), Tel Avivo „Maccabi“ (Izraelis), Berlyno „Alba“ (Vokietija), Kijevo „BC Kyiv“ (Ukraina) komandose.

Praėjusį sezoną Krasnodaro komandai per Europos taurės turnyro rungtynes G. Jeretinas pelnydavo po 10,4 taško ir atlikdavo po 3,6 rezultatyvaus perdavimo.

Anot „Lietuvos ryto“ klubo direktoriaus Martyno Purlio, G. Jeretinas komandoje turėtų rungtyniauti tol, kol į aikštę galės grįžti A. Rašičius. Jei juodkalnietis paliktų gerą įspūdį treneriams, klubo vadovybė svarstytų galimybę pasilikti krepšininką ir ilgesniam laikui.

Į Vilnių G. Jeretinas turėtų atvykti artimiausiomis dienomis.

„G. Jeretinas – panašaus tipo krepšininkas kaip ir A. Rašičius, juk abu jie yra serbiškos krepšinio mokyklos atstovai. Tik Goranas – vyresnis, todėl turi daugiau patirties. Dabartinėje situacijoje tai yra labai svarbu, nes per trumpą laiką jis turės priprasti prie komandos. Taip, tai padaryti bus sunku, bet nieko čia nepakeisi – bandysime pasiekti maksimumą“, – DELFI teigė M. Purlys.

Prisiderinti prie „Lietuvos ryto“ stratego Aleksandro Džikičiaus žaidimo schemų G. Jeretinui reikės labai greitai, kadangi jau kitą ketvirtadienį vilniečiai pradės pasirodymą Eurolygos atrankos turnyre.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją