26 metų įžaidėjas M. Prekevičius „Lietuvos rytui“ atstovavo 2008-2009 m. Dėl trejų metų sutarties su klubu rankomis sukirtęs krepšininkas nesulaukė savo pirmojo sezono Vilniuje pabaigos ir dėl menko žaidimo laiko 2009 m. kovą persikėlė į Mariupolio „Azovmaš“ (Ukraina) komandą.

Vėliau M. Prekevičius į „Lietuvos rytą“ nebesugrįžo ir šiuo metu rungtyniauja Utenos „Juventus“ ekipoje.

„Nenoriu nieko komentuoti, nes dar nieko ir nevyksta“, – DELFI pasiteiravus apie pretenzijas „Lietuvos rytui“, į kalbas nesileido M. Prekevičius.

Žaidėjui atstovaujančios tarptautinės agentūros „Interperformances” vienas prezidentų Luciano Capicchioni DELFI patvirtino, kad šiuo metu rengiami dokumentai bylinėjimuisi. Tačiau krepšinio agentas neatskleidė, kokios kompensacijos iš klubo reikalauja jo klientas. L. Capicchioni teigė netrukus atvyksiantis į Lietuvą ir dar mėginsiantis susitarti su „Lietuvos ryto“ atstovais.

„Mūsų reikalavimus puikiai žino klubas, galite klausti jo. Šiuo metu nenorėtume apie tai diskutuoti per žiniasklaidą. Mes visada pirmiausia siekiame draugiško kompromiso“, – sakė vienas „Interperformances“ vadovų.

Skolos – ir žaidėjui, ir agentui

Atversti kortų nenorėjo ir 26 metų vidurio puolėjo M. Anisimovo agentas Egidijus Mikalajūnas. Agentūros SDG atstovo teigimu, daugiau informacijos jis bus pasiruošęs pateikti kitą savaitę. E. Mikalajūnas neatmetė nei galimybės dėl esą neįvykdytų M. Anisimovo ir „Lietuvos ryto“ sutarties sąlygų kreiptis į teismą, nei tolesnių kompromisinio sprendimo paieškų.

„Tikrai negaliu pasakyti, apie kokias sumas kalbama – tai yra žaidėjo apsisprendimo reikalas. Kaip vertinu klubo veiksmus? Geras klausimas. Pasakysiu taip: norėtųsi daugiau pagarbos Lietuvai“, – kalbėjo E. Mikalajūnas.

M. Anisimovas „Lietuvos ryte“ rungtyniavo 2007-2009 m., vėliau persikėlė į Kijevo „Budivelnik“ (Ukraina) klubą, kuriam atstovauja iki šiol.

Neoficialiomis žiniomis, „Lietuvos rytas“ skolingas ir pačiai agentūrai SDG už tarpininkavimą dabartiniams Lietuvos čempionų ekipos žaidėjams. Tarp SDG klientų nurodomi puolėjai Artūras Jomantas ir Simas Buterlevičius.

E. Mikalajūnas šio įsiskolinimo nesureikšmino: „Tai yra einamieji dalykai. Lietuvoje daug kas kam yra skolingas.“

Iš klubo – tyla

Primename, kad praėjusį mėnesį į Tarptautinės krepšinio federacijos (FIBA) Arbitražo tribunolą kreipėsi buvęs „Lietuvos ryto“ krepšininkas J. Sinica ir jam atstovaujanti agentūra „East players“, siekdami prisiteisti iš Vilniaus klubo 1,366 mln. litų.

Pareiškėjai kreipėsi ir į Vilniaus apygardos teismą, kuris patenkino prašymą taikyti laikinąsias apsaugos priemones ir areštavo klubui priklausančią sostinės „Lietuvos ryto“ areną.

Vilniaus klubo vadovai penktadienį ir toliau laikėsi tylos. „Lietuvos ryto“ atstovai DELFI informavo, kad klubas tik penktadienį gavo teismo nutartį ir šiuo metu ją nagrinėja. Oficialią ekipos vadovybės poziciją žadama išdėstyti kitą savaitę.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją