F grupėje „Lietuvos ryto“ varžovais bus Miuncheno „Bayern“ (Vokietija), Turino „Fiat“ (Italija) ir Sankt Peterburgo „Zenit“ (Rusija) komandos.

Remiantis Eurolygos duomenimis, „Lietuvos rytas“ yra neturtingiausia F grupės komanda – Vilniaus klubo sezono biudžetą sudaro apie 4 mln. eurų.

Antra nuo galo grupėje yra automobilių gamintojų remiama „Fiat“ ekipa, kurios sezono biudžetas – 6 mln. eurų.

„Zenit“ klubo biudžetą sudaro 12 mln. eurų, o turtingiausias grupės klubas, po futbolo grando sparneliu besiglaudžiantis „Bayern“ gali puikuotis 18 mln. eurų sezoniniu biudžetu.

Tokio biudžeto gali pavydėti net ir dalis Eurolygos klubų. Pavyzdžiui, „Žalgirio“ deklaruojamas metinis biudžetas šį sezoną siekia 8,5 mln. eurų.

Tiesa, net ir vokiečiams sunku konkuruoti su Eurolygos ir visų laikų Europos krepšinio rekordininku Maskvos CSKA klubu, kurio šio sezono biudžetą sudaro net 45 mln. eurų.

18 mln. eurų disponuojanti ir Serbijos krepšinio legendos Aleksandro Džordževičiaus treniruojama Miuncheno komanda šį sezoną jau viešėjo Lietuvoje ir nugalėjo Panevėžio „Lietkabelį“.

Galingą sudėtį subūrę vokiečiai apskritai laimėjo 9 iš 10 pirmojo etapo rungtynių, suklupę tik paskutiniame, jiems jau nieko nebelėmusiame ture.

Tiesa, „Bayern“ viešnagės sostinėje dar reikės palūkėti.

Pirmaisiais „Lietuvos ryto“ varžovais taps „Zenit“ krepšininkai, su kuriais kova „Siemens“ arenoje vyks jau sausio 3-osios vakare. Šios Rusijos ekipos gretas gina du buvę „Lietuvos ryto“ žaidėjai – argentinietis Nicolas Laprovittola ir amerikietis Drew Gordonas.

„Lietuvos ryto“ komandos Europos taurės antro etapo rungtynių tvarkaraštis:

Sausio 3 diena: „Lietuvos rytas“ – „Zenit“;

Sausio 9 diena: „Bayern“ – „Lietuvos rytas“;

Sausio 17 diena: „Fiat“ – „Lietuvos rytas“;

Sausio 24 diena: „Lietuvos rytas“ – „Fiat“;

Sausio 31 diena: „Zenit“ – „Lietuvos rytas“;

Vasario 7 diena: „Lietuvos rytas“ – „Bayern“.

Primename, kad į kitą etapą – atkrintamąsias varžybas – pateks dvi geriausios grupės komandos. Į Eurolygą po šio sezono iškops ne tik Europos taurės laimėtoja, bet ir finale pralaimėjusi komanda.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (73)