Dvejus metus paeiliui klupęs LKL pusfinalyje, šį sykį „Lietuvos rytas“ nepaslydo.

Šeštadienį prasidedančioje LKL finalo serijoje matysime vadinamąją Lietuvos krepšinio klasiką. Rimo Kurtinaičio treniruojamas „Lietuvos rytas“ mūšyje iki keturių pergalių surems ginklus su Kauno „Žalgiriu“.

Vilniečiams tai bus jau 17-asis LKL finalas istorijoje, titulą jie yra laimėję 5 sykius (tiesa, paskutinį – dar 2010-aisiais, taip pat vadovaujami R. Kurtinaičio).

Teisę žaisti lemiamą seriją ir grumtis dėl titulo R. Kurtinaičio auklėtiniai iškovojo tik po labai įnirtingos kovos. Jei „Žalgiris“ savo oponentą Panevėžio „Lietkabelį“ serijoje sutriuškino 3-0, mūšyje tarp Vilniaus ir Klaipėdos ekipų prireikė ir lemiamo, penktojo mačo, kuris pareikalavo daug sostinės komandos trenerių, žaidėjų, vadovybės ir sirgalių nervų.

Įpusėjus rungtynėms „Lietuvos rytas“ pirmavo 45:41, tačiau trečiame kėlinyje „Neptūnui“ pavyko pristabdyti šeimininkų puolimą ir ne tik perimti psichologinę iniciatyvą, bet ir išsiveržti į priekį. Po 30 min. „Lietuvos rytas“ jau buvo besivejančiosios komandos vaidmenyje (60:61).

Visgi ketvirtojo kėlinio pradžioje svarstyklės vėl nusviro į kitą pusę – po 4 pražangą gavo abu klaipėdiečių vidurio puolėjai Simas Galdikas ir Edgaras Želionis.

Netrukus svečių situacija dar labiau komplikavosi – abu aukštaūgiai susirinko po 5 pražangą ir buvo priversti palikti aikštę. Situaciją palydėjo Kazio Maksvyčio techninė pražanga, po kurios vilniečiai nutolo 71:64.

Nors Brandono Fieldso tritaškių tempiamas „Neptūnas“ iki paskutinių sekundžių bandė kvėpuoti oponentams į nugarą ir tampė šeimininkams nervus, sukurti sensacijos uostamiesčio ekipai nebepavyko.

„Neptūną“ šiame mače pakirto didžiulis asmeninių pražangų skaičius. Klaipėdiečiai prasižengė 38, o vilniečiai – 22 kartus. Dėl 5 pražangų mačą anksčiau laiko baigė ne tik S. Galdikas ir E. Želionis, bet ir Tomas Delininkaitis bei Vytautas Šulskis.

„Neptūnas“ pataikė 8 iš 33 (24 proc.), o „Lietuvos rytas“ – 6/17 (35 proc.) tritaškių metimų.

Ilgą laiką ryškiausiu žaidėju šeimininkų gretose buvo sezoną „Neptūno“ gretose pradėjęs Mindaugas Girdžiūnas, tačiau mačo pabaigoje iniciatyvą iš jo perėmė ir vilniečius į priekį gerokai patempė Benas Madgenas ir Rokas Giedraitis.

„Lietuvos rytas“: Mindaugas Girdžiūnas 20 (5 rez. perd., 5 kld.), Rokas Giedraitis 18, Loukas Mavrokefalidis 16, Martynas Echodas 14 (7 atk. kam., 8 išpr. praž., 27 naud. bal.), Benas Madgenas 12, Chrisas Krameris 4, Mindaugas Lukauskis ir Travisas Petersonas – po 2 taškus.

„Neptūnas“: Brandonas Fieldsas 21 (8 rez. perd.), Renaldas Seibutis 15, Edgaras Želionis 10, Tomas Delininkaitis 10, Laimonas Kisielius 8 (0/6 trit.), Simas Galdikas 5, Mindaugas Kačinas 5, Jerry Johnsonas ir Vytautas Šulskis – po 4 taškus.

Šioms rungtynėms teisėjavo Tomas Jasevičius, Artūras Šukys ir Gytis Vilius.

Pirmąsias permainingos serijos rungtynes Vilniuje laimėjo „Neptūnas“ – 84:79. Vėliau „Lietuvos rytas“ Klaipėdoje išlygino (67:49), o vėliau namie ir persvėrė (74:67) serijos rezultatą, tačiau klaipėdiečiams pirmadienį namuose pavyko išplėšti (74:70) galimybę žaisti lemiamą, penktąjį tarpusavio mačą.

Sekmadienį prasidedančioje serijoje dėl bronzos „Neptūno“ komanda susirems su „Lietkabeliu“. Bus kovojama iki trijų pergalių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (521)