Savo pranašumą svečiai susikrovė per pusę trečio kėlinio. Įpusėjus šiam ketvirčiui po Artūro Milaknio dvitaškio komandas skyrė vos 5 taškai (39:44), bet tada „Kaunas Triobet“ puolimas ilgam sustojo. Per likusias 5 kėlinio minutes kauniečiai tepelnė 2 taškus, o varžovai pridėjo 20, taip įgydami triuškinamą persvarą – 64:41.

Pasiųsti į nokdauną, kauniečiai nebeatsigavo. Vos prasidėjus paskutiniam kėliniui penktą pražangą gavo Povilas Butkevičius, o skirtumas toliau augo – įpusėjus kėliniui „Lietuvos ryto“ persvara pasiekė 30 taškų – 84:54.

Besibaigiant mačui chaosą aikštelėje sukėlė vilniečių fanai. Likus žaisti kiek mažiau nei minutę jie uždegė fakelus, kurie vos nepadegė paties „Lietuvos ryto“ atsarginių žaidėjų suolelio. Liepsnos krito į aikštę, žaidėjai traukėsi toliau nuo įsiaudrinusių fanų.

Netrukus tarp vilniečių ir apsaugos kilo konfliktas, tačiau rimtesnio incidento išvengta.

„Lietuvos rytas“: Mindaugas Lukauskis 23 taškai, Martynas Gecevičius 16, Marijonas Petravičius 11, Marius Prekevičius, Milko Bjelica ir Chuckas Eidsonas po 8.

„Kaunas Triobet“: Šarūnas Vasiliauskas 13, Artūras Milaknis 11 (2/11 tritaškių), Vytenis Lipkevičius 10, Vytenis Jasikevičius 7.

Antanas Sireika („Lietuvos ryto“ vyr. treneris): „Nenorėjome rodyti savo kortų, nes kitą savaitę žaisime su „Žalgiriu“. Mus čia filmuoja, žiūri. Maskuojamės ir žaidžiame blogai. Ne, juokauju. Bet vyrai nusiteikė, kad nereikės visa jėga žaisti ir taip gavosi, kad pradžią apylygiai žaidėme. Bet varžovų komandoje daug jaunimo ir su jais reikia žaisti susikaupus. Vėliau įjungėme kitą greitį.

Varžovams trūksta pajėgių aukštaūgių ir jie grindžia žaidimą tolimais metimais. Kai tie tolimi metimai krenta, jie gali būti pavojingas ginklas prieš bet ką. Bet šiaip man atrodo, kad jiems trūksta didelių žmonių, kad galėtų kautis po krepšiu.

Man buvo nemalonu dėl mūsų komandos fanų. Pats nuėjau juos raminti ir pasakiau, kad pagalvotų, kad ugnis tai ne žaislas. Jų vadovams pasakiau, kad tvarkytų vieni kitus. Policininkas norėjo išvesti kažkurį, pasakiau, kad paliktų ramybėje, susitvarkys jie patys tarpusavy. Bet šiaip tai nenormalu. Negalima su ugnimi žaisti, čia vietos mažai“.

Rimvydas Samulėnas („Kaunas Triobet“ vyr. treneris): „Laikėmės du su puse kėlinio, komandas skyrė vos penki taškai. Tik truputį gaila, kad paskui sustojome. Skirtumas, aišku, per didelis. Kai tiek atsilaikome, galėjome dar truputį atsilaikyti. Bet visgi varžovai yra Eurolygos lygio komanda, fiziškai stipresni. Pritrūkome jėgų, bet vyrai kovėsi, parodė charakterį.

Pabaigoje labiausiai jėgų trūko, ir pataikymas smuko. Milaknis laisvas prametė tokius, kokius paprastai pataiko. Gynyboje atiduoda daug jėgų ir tai atsiliepia puolimui.

Apsauga turėjo numatyti tokį fanų poelgį. Tačiau fanai elgėsi gan kultūringai, tik tas uždegimas negražus. Bet jie visur uždega, kiek aš žinau. Galėjo, aišku, neuždegti, bet fanai elgėsi kultūringai, nieko nemėtė į aikštę, neįžeidinėjo“.

Kitame penktadienio susitikime Martynas Mažeika pelnė 30 taškų ir atvedė Klaipėdos „Neptūną“ į ketvirtąją pergalę LKL pirmenybėse. „Neptūnas“ išvykoje 98:94 įveikė Panevėžio „Techaso“ krepšininkus.

Dėl traumų „Neptūnui“ šiame mače padėti negalėjo Paulius Morkeliūnas ir Marius Kasiulevičius.

Jau rungtynių pradžioje Panevėžio krepšininkai iš žaidimo išjungė du „Neptūno“ starto penketo žaidėjus – Remigijų Trakimą ir Deivydą Gailių. R. Trakimas per 2 minutes susirinko 3 asmenines pražangas ir aikštėje nebepasirodė. Tuo tarpu D. Gailius žaidė 10 minučių ir taisykles pažeidė 4 sykius.

Trečiojo kėlinio pradžioje Christopheris Hillas taikliu tritaškiu buvo padidinęs „Techaso“ persvarą iki 7 taškų (57:50), tačiau klaipėdiečiai nepalūžo. „Neptūnas“ laimėjo 3 minučių atkarpą spurtu 15:2 ir persvėrė rezultatą savo naudai (65:59), o baigiantis ketvirčiui M. Mažeika pataikęs dvitaškį su varžovo pražanga padidino svečių atotrūkį iki dviženklio (79:69).

33-ąją minutę panevėžiečiai buvo priartėję iki 5 taškų (82:77), tačiau sėkmingiau kelių minučių atkarpą sužaidė svečiai, kurie kaipmat susigrąžino dviženklį pranašumą (89:79). Per likusį mačo laiką klaipėdiečiai turėtos persvaros nebeišvaistė ir iškovojo dar vieną pergalę.

„Neptūnas“: Martynas Mažeika 30, Evaldas Dainys 18, Arvydas Vaitiekus 14, Osvaldas Kurauskas 12, Valdas Vasylius 8 (14 atk. kam.).

„Techasas“: Darius Griškėnas 28, Jeronas Tauai 20, Christopheris Hillas 14 (5 per. kam.), Aleksejus Andrianovas 13 (11 atk. kam.), Phillipas Williamsas 9.

Turnyrinė lentelė: (vieta, komanda, pergalės, pralaimėjimai)

1. Lietuvos rytas 5 0 2. Žalgiris 4 0 3. Neptūnas 4 2 4. Nevėžis 4 2 5. Šiauliai 3 1 6. Kaunas Triobet 3 3 7. Sakalai 2 3 8. Alytus 2 4 9. Aisčiai 1 4 10.Techasas 1 5 11.Sūduva 0 5