Tai buvo jau trečioji sostinės klubo pergalė prieš Graikijos ekipą iš eilės - dusyk (77:70 ir 72:69) "Lietuvos rytas" triumfavo reguliariojo sezono varžybose.

Rezultatyviausiai nugalėtojų gretose žaidė po 18 taškų pelnę Chuckas Eidsonas ir Mindaugas Lukauskis. Pastarasis 13 taškų suspėjo įmesti vien per pirmąjį kėlinį.

Kenanas Bajramovičius prie pergalės prisidėjo 17, Hollisas Price'as - 15 taškų.

"Aris" klubui 19 taškų surinko Jeremiah Massey, 11 - Dariusas Washingtonas, 10 - Dimitris Tsaldaris.

Vilniečiai jau per pirmąjį ketvirtį pasiuntė varžovus į nokdauną, laimėdami jį 16 taškų skirtumu. Ketvirtajame kėlinyje varžovai sugebėjo sumažinti atotrūkį iki 9 taškų, tačiau užtikrintas "Lietuvos ryto" žaidimas daugiau vilčių svečiams nesuteikė. Vilniaus ekipa paskutinėmis minutėmis susigrąžino dviženklį pranašumą ir šventė įtikinančią pergalę.

TOP-16 etapo trečiojo turo mačas vilniečių laukia Stambule (Turkija), kur vasario 28 dieną jie susitiks su vietos "Fenerbahce Ulker" klubu.

Rungtynės

Pirmuosius taškus taiklia ataka iš toli pelnė H. Price'as (3:0). "Aris" lyderis J. Massey sumetė du baudos metimus, tačiau po 4 M. Lukauskio taškų iš eilės "Lietuvos ryto" persvara ėmė augti (7:2).

Buvęs žalgirietis Hanno Mottola smeigė tritaškį, bet po šios atakos jo komandos puolimas sustojo. Susidūrę su itin kibia gynyba Graikijos ekipos krepšininkai tenkinosi sudėtingais metimais, po kurių kamuolys kartais net neliesdavo lanko. Tuo metu vilniečiai spurtavo 8:0 ir tolo (15:5).

Iki kėlinio pabaigos likus 1 min. 20 sek., po dar vieno M. Lukauskio blykstelėjimo, "Lietuvos ryto" persvara išaugo iki 12 taškų (21:9). Nemažindami apsukų aikštės šeimininkai ir toliau puikiai organizavo žaidimą ir po greitos kontratakos paskutinėmis sekundėmis jų pranašumas išaugo iki 16 taškų (27:11).

Antrajame ketvirtyje Vilniaus klubo puolimas stabtelėjo, o patys žaidėjai greitai rinkosi pražangas ir varžovai baudos metimais mažino skirtumą (29:17). Vis dėlto netrukus H. Price'as pataikė iš toli, po kelių akimirkų tą patį padarė ir K. Bajramovičius ir "Lietuvos rytas" ne tik braukė oponentų pastangas, bet ir dar labiau padidino skirtumą (37:19).

"Aris" vyriausiasis treneris Gordonas Herbertas paprašė minutės pertraukėlės, tačiau ir po jos greičiau riedėjo "Lietuvos ryto" vežimas - po triuškinančio Jacksono Vromano dėjimo ir eilinio H. Price'o tritaškio persvara pasiekė 21 taško atžymą (42:21).

Kėliniui baigiantis Salonikų komandos krepšininkai kiek atkuto ir iki didžiosios pertraukos šiek tiek sumažino atotrūkį (31:49).

Trečiojo kėlinio pradžioje M. Lukauskis taikliu tritaškiu atstatė maksimalią Vilniaus komandos persvarą (52:31), kurią vėliau dėjimais iš viršaus "saugojo" Ch. Eidsonas (56:35). Netrukus K. Bajramovičius ir M. Lukauskis skirtumą dar labiau padidino (60:35), bet tuomet "Lietuvos ryto" žaidėjai kiek atsipalaidavo ir pralaimėję atkarpą 3:11 (63:47) privertė trenerį Aleksandrą Trifunovičių prašyti pertraukėlės.

Po jos ekipos apsikeitė keliomis sėkmingomis atakomis ir sužaidus 30 minučių švieslentė fiksavo "Lietuvos ryto" 16 taškų persvarą (65:49).

Ketvirtasis kėlinys prasidėjo dviem taikliais "Aris" žaidėjų tritaškiais, sumažinusiais skirtumą iki 10 taškų (55:65). Vėliau po dar vieno tolimo svečių metimo atotrūkis tarp ekipų sumenko iki 9 taškų (60:69). Ch. Eidsonas tritaškiu žadino Vilniaus komandą, bet į jo tris taškus Vladimeras Boisa atsakė dvitaškiu su baudos metimu (72:63).

Ir tuomet lemiamą lūžį mače netikėtai sukūrė "Aris" strategas G. Herbertas. Graikijos krepšininkui prasižengus prieš tritaškio metimo zonoje pašokusį Ch. Eidsoną, teisėjai skyrė tris baudos metimus. Salonikų ekipos treneris anglišku keiksmažodžiu bandė užginčyti šį sprendimą ir buvo nubaustas technine pražanga, o "Lietuvos ryto" amerikiečiai Ch. Eidsonas ir H. Price'as sumetė visus 5 baudos metimus ir padidino skirtumą iki 14 taškų (77:63).

Svečiai dar kartą priartėjo iki 10 taškų, bet Ch. Eidsonas prasiveržimu pelnė dvitaškį, pridėjo baudos metimą ir Salonikų komandai buvo paskelbtas nuosprendis - 13 taškų skirtumas (81:68) ir vos kiek daugiau nei pusantros minutės iki mačo pabaigos.

Vis dėlto paskutinės susitikimo akimirkos buvo rezultatyvios - komandos keitėsi kontratakomis, kurias sėkmingiau realizavo "Lietuvos ryto" žaidėjai, likus žaisti 6 sek. padidinę skirtumą iki 15 taškų (89:74).

Paskutinės atakos metu, jau aidint finalinei sirenai, J. Massey netoli vidurio linijos palindo po į orą pašokdintu K. Bajramovičiumi ir išprovokavo rungtynių arbitrus skirti tris baudos metimus į "Lietuvos ryto" krepšį. Tačiau kurtinančio "Siemens arenoje" susirinkusių sirgalių švilpimo lydimas prie baudų metimų linijos stojęs amerikietis buvo beginklis - visi trys jo mėgininimai buvo netikslūs ir galutinio rezultato nebepakeitė (89:74).

Statistika

"Lietuvos rytas": Mindaugas Lukauskis (3/8 trit., 1/1 dvit., 7/10 baudų) ir Chuckas Eidsonas (1/3 trit., 5/7 dvit., 5/6 baudų; 5 rez. perd.) po 18 taškų, Kenanas Bajramovičius 17 (1/1 trit., 4/5 dvit., 6/6 baudų; 7 atk. kam.), Hollisas Price'as 15 (5 rez. perd.), Marijonas Petravičius 9 (5 atk. kam.), Jacksonas Vromanas 4 (6 atk. kam.), Artūras Jomantas ir Martynas Gecevičius po 3, Jaredas Jordanas 2.

"Aris": Jeremiah Massey 19 (7/12 dvit., 5/13 baudų; 8 atk. kam.), Dariusas Washingtonas 11, Dimitris Tsaldaris 10 (5 kld.), Georgos Kalaitzis 9, Savvas Iliadis ir Hanno Mottola po 8, Vladimeras Boisa 5, Reyshawnas Terry 4.

Dvitaškiai: "Lietuvos rytas" 19/28 (68 proc.) - "Aris" 17/33 (52 proc.)

Tritaškiai: "Lietuvos rytas" 9/23 (39 proc.) - "Aris" 8/17 (47 proc.)

Baudų metimai: "Lietuvos rytas" 24/29 (83 proc.) - "Aris" 16/25 (64 proc.)

Atkovoti kamuoliai: "Lietuvos rytas" 27 - "Aris" 26

Rezultatyvūs perdavimai: "Lietuvos rytas" 14 - "Aris" 9

Perimti kamuoliai: "Lietuvos rytas" 7 - "Aris" 7

Klaidos: "Lietuvos rytas" 14 - "Aris" 16

Blokuoti metimai: "Lietuvos rytas" 2 - "Aris" 0.

Apie rungtynes ir komentarus žiūrėkite vaizdo reportaže.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją