Mačą geriau pradėjo vilniečiai, susitikimo pradžioje tritaškius realizavo Justas Sinica, Martynas Gecevičius ir Donatas Zavackas. Po tikslaus D.Zavacko metimo iš vidutinio nuotolio "Lietuvos rytas" įgijo dviženklią persvarą - 11:1. Milko Bjelica rezultatyviai užbaigė 2 atakas iš eilės. Vilniaus klubas pelnė 8 taškus be atsako. Vidas Ginevičius ir Marekas Jurevičius apsikeitė tiksliais tolimais metimais - 22:8. Kurį vaiką vyko nerezultatyvus žaidimas, ekipos sunkiai rinko taškus. M.Bjelica antrą kartą mače pelnė dvitaškį su pražanga. Paskutinėmis kėlinio sekundėmis pasižymėjo Dejanas Borovnjakas - 30:13.

Antrąjį ketvirtį tritaškiu pradėjo ir "Lietuvos ryto" persvarą iki 20 taškų padidino D.Zavackas. Kurį laiką vyko apylygis žaidimas, skirtumas per daug nekito. Po Dairio Bertanio šūvio iš toli skirtumas sumažėjo iki 16 taškų - 41:25. "Ventspils" mėgino sumažinti savo deficitą, visgi puikiai žaidę "Lietuvos ryto" aukštaūgiai to padaryti neleido. Paskutinysis ketvirtyje pasižymėjo dėjimą į krepšį atlikęs Aronas Baynesas. Po pirmųjų 20 minučių šeimininkai pirmavo 56:35.

Trečiasis kėlinys prasidėjo atkakliai. Bojanas Popovičius realizavo tritaškį paskutinę atakai skirto laiko sekundę, netrukus iš toli pasižymėjo ir J.Sinica - 65:40. B.Popovičius sumetė 4 baudos metimus iš eilės ir dar labiau padidino savo ekipos persvarą. "Ventspils" žaidėjai rėmėsi tritaškiais ir kiek sumažino skirtumą. Penktąjį sykį prasžinegė ir aikštelę palikti buvo priverstas D.Zavackas. Po trijų kėlinų rezultatas buvo 80:57.

Ketvirtojo ketvirčio praždžia buvo nerezultatyvi. Trečiąją kėlinimo minutę aikštelę paliko penktąjį kartą prasižengęs J.Sinica. Ernestas Kalve realizavo dvitaškį su pražanga, tuo pačiu neužilgo atsakė ir D.Borovnjakas - 87:62. 5 taškus iš eilės pelnė Ronaldsas Zakis. Penktąją pražangą užsidirbo dar du "Lietuvos ryto" žaidėjas, aikštę turėjo palikti V.Ginevičius ir A.Bynesas, susitikimą baigė ir "Ventspils" puolėjas R.Zakis. Mačą tiksliu metimu užbaigė D.Bertanis - 96:72.

"Lietuvos rytas": M.Bjelica 17, A.Baynesas ir D.Zavackas - po 15, J.Sinica 13, M.Gecevičius ir D.Borovnjakas - po 8, B.Popovičius 7, V.Ginevičius 6 (tritaškiai 2/2), S.Buterlevičius 3, A.Jomantas ir S.Babrauskas - po 2.

"Ventspils": D.Bertanis 22, E.Kalve 16, R.Zakis 10, M.Jurevičius 8.

Šaltinis
Portalo Eurobasket.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško portalo sutikimo draudžiama.
Eurobasket.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją