Rungtynės

"Lietuvos ryto" starto penketas Bojanas Popovičius, Martynas Gecevičius, Artūras Jomantas, Donatas Zavackas ir Aronas Baynesas kovą pradeda nervingai ir nerezultatyviai.

Abi varžovų ekipos prasižengia puolime, o A. Baynesas ir Danielis Santiagas dėjimais pelno pirmuosius taškus - 2:2. Milko Bjelica priverstas keisti A. Baynesą, kuris prasižengia jau 3-ąjį kartą (per 1:47 min.).

M. Bjelica ir Igoris Rakocevičius keičiasi taikliais metimais (12:9, 6 min.). Po B. Popovičiaus metimo su pražanga vilniečiai kiek atitrūksta - 15:11.

3-ąjį kartą prasižengia ir M. Bjelica (per 6 min., 8 tšk.), bet, laimė, dukart iš vidutinio nuotolio iš eilės pataiko M. Gecevičius (19:13). Po dešimties minučių "Lietuvos ryto" pranašumas - 21:16.

Antras ketvirtis prasideda abipusėmis klaidomis ir įspūdingu D. Zavacko bloku Charlesui Smithui. Į Dejano Borovnjako metimą iš po krepšio Boštjanas Nachbaras atsako tritaškiu - 23:19 ir Rimas Kurtinaitis prašo minutės pertraukėlės.

(Reportažas apie rungtynes, R. Kurtinaičio, E. Atamano ir D. Zavacko interviu).

M. Gecevičius pagaliau pataiko vilniečių pirmą tritaškį - 26:19 ir jau turkų ekipos treneris kviečia saviškius pasitarti. Tai nepadeda, nes iš toli pataiko ir Stepas Babrauskas, bet 4-ąją pražangą gauna trečias "Lietuvos ryto" aukštaūgis - D. Borovnjakas (per 7:12 min.).

B. Popovičius ir Ch. Smithas apsikeičia dvitaškiu ir tritaškiu (31:22, 16 min.). Tęsiasi atkakli kova su daugybe pražangų (varžovas D. Santiago prasižengia 4-ąją kartą).

Po D. Zavacko trijų taiklių baudos metimų iš keturių galimų ir A. Bayneso dvitaškio "Lietuvos rytas" po dviejų kėlinių pirmauja 13 taškų skirtumu - 38:25.

Trečias kėlinys prasideda M. Gecevičiaus ir D. Zavacko tritaškiais bei A. Bayneso dėjimu - 46:30.

"Efes Pilsen" ekipa neketina nuleisti rankų ir bando minučių pertraukėlėmis numušti vilniečių spurtą. Jos vėl nelabai padeda.

A. Baynesas gynyboje "dalina stogus" varžovams, o pats pelno svarbius taškus. D. Zavacko tritaškis ir taiklios baudos bei S. Babrausko tolimas "šūvis" tęsia mūsiškių sėkmingų atakų seriją - 60:38 (28 min.). Tačiau iki trečio kėlinio pabaigos Stambulo komandai pavyksta deficitą sumažinti - 62:46.

Lemiamas ketvirtis prasideda I. Rakocevičiaus taiklia bauda. Varžovai ima spausti mūsiškius ir po "Efes Pilsen" krepšininkų sužaistos sėkmingos atkarpos 7:0 lietuvių persvara tirpsta iki - 62:53. "Lietuvos rytas" per šias 3 minutes dažnai klysta ir nepataiko iš patogių padėčių.

Netrukus M. Gecevičiaus trys tolimi metimai iš eilės grąžina mūsiškių pasitikėjimą savimi - 71:55 (35 min.), o priešininkai prašo minutės pertraukėlės.

B. Nachbaras pataiko baudas, bet tuoj pat dvitaškiu atsako B. Popovičius. Vyksta kova "taškas į tašką", bet "Lietuvos rytas" sėkmingai "tirpdo" likusį laiką 73:61 (likus 3 min.).

Bootsy Thorntonas baudomis kiek švelnina skirtumą, o A. Baynesas prasižengia 5-ąjį kartą (14 tšk., 10 atk. kam. 4 blokai).

"Lietuvos rytas" mačo pabaigą sužaidžia saugiai ir protingai bei iškovoja pelnytą pergalę - 77:70.

"Lietuvos rytas": M. Gecevičius 21 (38:17 min., 2-tšk. 3/4, 3-tšk. 5/8, 3 atk. kam., 2 rez. perdav., nauding. koef. +25), D. Zavackas 15 (6 atk. kam., 3-tšk. 2/6, 1-tšk. 9/10), A. Baynesas 14 (6 atk. kam., 2-tšk. 6/10, 4 blokai), B. Popovičius 11 (10 rez. perdav., 5 kl., 2-tšk. 5/7), M. Bjelica 8, S. Babrauskas 6, D. Borovnjakas 2, A. Jomantas 0 taškų (26:33 min.)

"Efes Pilsen": P. Shumpertas 12, I. Rakočevičius 11, Ch. Smithas 10, M. Kasunas 9 (5 atk. kam.), B. Thorntonas 8, B. Nachbaras 8 taškai.

Statistika:

Dvitaškiai : „Lietuvos rytas“ 19/32, 59 proc. – „Efes Pilsen“ 15/33, 45 proc.

Tritaškiai: „Lietuvos rytas“ 9/22, 40 proc. – „Efes Pilsen“ 9/22, 40 proc.

Baudos: „Lietuvos rytas“ 12/13, 92 proc. – „Efes Pilsen“ 13/20, 65 proc.

Atkovoti kamuoliai: „Lietuvos rytas“ 35 – 23 „Efes Pilsen“

Rezultatyvūs perdavimai: „Lietuvos rytas“ 17 – 14 „Efes Pilsen“

Klaidos: „Lietuvos rytas“ 20 – 13 „Efes Pilsen“

Blokai: „Lietuvos rytas“ 9 – 4 „Efes Pilsen“

Perimti kamuoliai: „Lietuvos rytas“ 5 – 3 „Efes Pilsen“

Komentarai:

Erginas Atamanas, "Efes Pilsen" vyr. treneris:

"Šį sezoną subūrėme labai stiprią sudėtį, su garsiais vardais, tačiau kartais taip nutinka, kad žaidėjai tinkamai nenusiteikia rungtynėms. Tragiškai pradėjome pirmąją susitikimo pusę, ypač kovoje dėl atšokusio kamuolio.

Antroje rungtynių dalyje padidinome greitį ir sumažinome skirtumą nuo 22 iki 9 taškų. Lemiamu momentu puikiai sužaidė M. Gecevičius.

Čia yra Eurolyga, todėl pirmose rungtynėse - visko nutinka. Norėčiau pagirti "Lietuvos rytą", kurio jauni vaikinai puikiai sužaidė prieš patyrusius krepšinio vilkus. Manau, visoms mūsų grupės komandoms bus sunku žaisti su "Lietuvos rytu".

Rimas Kurtinaitis, "Lietuvos ryto" vyr. treneris:

"Džiaugiuosi pergale ir tikiuosi, kad ji Eurolygoje bus ne paskutinė. Mūsų komanda jauna, alkana pergalių ir vaikinai nori žaisti. Jie nepaiso autoritetų ir neišsigando garsių vardų.

Žaidėme agresyviai, ypač gynyboje. Turbūt mūsų alkani pergalių žaidėjai nugalėti norėjo labiau, negu pinigais aptekę turkai.

A. Baynesas - mane maloniai nustebino. Visada renkuosi krepšininkus pagal šalį, iš kur jie yra kilę. Aronas - australas, o ten žmonės - labai darbštūs. Jei jis ir toliau taip tobulės, bus rimtas vidurio puolėjas.

M. Gecevičius sužaidė puikiai ir gynyboje, ir puolime. Jei Martynas toliau nuoširdžiai dirbs, gali tapti mūsų komandos lyderiu".

(Interviu su V. Gecevičiumi)

(R. Kurtinaičio rytietiška išmintis apie LKF sprendimus)

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją