Rimo Kurtinaičio auklėtiniai svečiuose 68:77 (12:25, 13:19, 29:15, 14:18) nusileido be pralaimėjimų toliau žygiuojantiems Krasnodaro „Lokomotiv“ (8-0) krepšininkams.

Be traumuoto Louko Mavrokefalidžio rungtyniavusi sostinės ekipa iki išvykos į Krasnodarą Europos taurėje buvo iškovojusi tris pergales iš eilės, o tai leido užsitikrinti vietą kitame etape.

Mačas Rusijoje vilniečiams prasidėjo itin sunkiai. Po krepšiais dominavusi Krasnodaro ekipa pirmojo ketvirčio viduryje spurtavo 13:2 bei pabėgo į priekį 20:7. Kėlinio pabaigoje abi komandos keitėsi dažnomis klaidomis, o „Lokomotiv“ išsaugojo užtikrintą persvarą 25:12.

Svečiai iš Lietuvos iki antrojo kėlinio vidurio neleido varžovams bėgti dar toliau, tačiau prieš ilgąją pertrauką rusai spurtavo 9:0 ir pradėjo varžovų triuškinimą 41:20. Pirmoje rungtynių pusėje vangiai puolime žaidusiai Vilniaus ekipai taškus rinko tik 4 žaidėjai: Benas Madgenas, Chrisas Krameris, Martynas Echodas ir Travisas Petersonas.

Po ilgosios pertraukos „Lietuvos rytui“ pavyko pakeisti rungtynių eigą. Įsibėgėjusių Roko Giedraičio ir Artūro Jomanto vedami svečiai trečiajame kėlinyje laimėjo atkarpą 17:6, kuri leido sumažinti atsilikimą iki vienženklio skaičiaus 42:50. Chriso Kramerio pastangų dėka kėlinio pabaigoje „Lietuvos rytui“ pavyko priartėti dar labiau – 54:59.

Ritmą įgavę vilniečiai nemažino apsukų ir prasidėjus lemiamam kėliniui. Po efektingo R. Giedraičio dėjimo iš šeimininkų persvaros liko tik 3 taškai – 58:61. Vėliau komandos ilgai žaidė taškas į tašką, kol likus žaisti kiek daugiau nei 2 minutes labai svarbų tritaškį pataikė Ryanas Broekhoffas – 73:66.

Ketvirtajame kėlinyje savo komandą rungtynėse išlaikiusiam Ch. Krameriui tuomet rezultatyviu išpuoliu atsakyti nepavyko, o likus žaisti minutę „Lietuvos ryto“ paskutines viltis sudaužė dar po du taškus įmetę R. Broekhoffas ir Mardy Collinsas – 77:68.

Kovą dėl atšokusių kamuolių R. Kurtinaičio kariauna pralaimėjo 27:37, o labiausiai ją po krepšiais skriaudė vos 198 cm ūgio Mardy Collinsas, kuris sugriebė 9 atšokusius kamuolius, o su 17 taškų buvo ir rezultatyviausiais „Lokomotiv“ žaidėjas.

„Lokomotiv“: Mardy Collinsas 17 (9 atk. kam.), Ryanas Broekhoffas 12 (8 atk. kam.), Frankas Elegaras 11, Dimitrijus Kulaginas ir Brianas Qvale‘as po 10.

„Lietuvos rytas“: Chrisas Krameris 21, Benas Madgenas 13, Martynas Echodas 9 (10 atk. kam.), Jimmy Baronas ir Rokas Giedraitis po 7, Artūras Jomantas 5.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (143)