Komanda nuo šiol vadinsis Vilniaus „Rytas“, o jos naujasis šūkis bus „Kartu mes – rytas“.

„Buvo minčių grįžti prie pirmojo senojo „Statybos“ pavadinimo, buvo minčių komandą pavadinti „Geležinis vilkas“, buvo tiesiog pageidavimų komandos pavadinimą daryti „Vilnius“, bet visoje Europoje sostinės klubas yra tapatinamas su sostinės vardu ir visur vadinamas „Rytu“.

Visur ir fanų skanduotėse skamba šis pavadininimas. Tikiuosi, jis atneš mums pergales“, – naujo pavadinimo pasirinkimą komentavo klubo generalinis direktorius Darius Gudelis.

Pusantros valandos trukusiame renginyje pagrindinės „Lietuvos ryto“ komandos krepšininkai žaidė su sirgaliais ir draugiško pobūdžio rungtynėse jiems pralaimėjo.

Apskritai didelio dėmesio renginys nesulaukė – „Lietuvos ryto“ arenoje susirinko tik kiek daugiau nei 100 žmonių.

Visgi po šio sezono komandą paliekančio trenerio Rimo Kurtinaičio arenoje nebuvo.

Kaip jau ne kartą informuota, nuo kito sezono ekipą treniruos Dainius Adomaitis, nors pats klubas šios žinios oficialiai ir nėra paskelbęs.

Galima prisiminti, kad R. Kurtinaitis su komandos vadovais, už jo akių susitarusiais su D. Adomaičiu, išsiskyrė ne itin šiltai. Klubo vadovus trečiadienį jis per dantį patraukė LKL sezono uždarymo metu.

„Rimas neatvyko, nes po sezono uždarymo turėjo sunkų vakarą. Komanda jį suprato“, – teigė D. Gudelis.

„Tikiuosi, liksime su juo gerais pažįstamais“, – pridūrė jis.

Tai, kad klubas keis pavadinimą – jokia naujiena. Apie tai naujieji „Lietuvos ryto“ vadovai užsiminė dar 2017-ųjų rudenį.

Jau prieš savaitę, paskelbus kitą sezoną Europos taurėje dalyvausiančių komandų sąrašą, jame VIlniaus komanda buvo įrašyta „Ryto“ pavadinimu.

2017-ųjų spalį D. Gudelis Krepšinis.lt teigė, kad perimdamas valdymą iš buvusio ilgamečio prezidento Gedvydo Vainausko ir jo bendražygių, Antanas Guoga įsipareigojo metus nekeisti „Lietuvos ryto“ žiniasklaidos grupę reklamuojančio pavadinimo, kurį išlaikyti pageidavo ir aktyviausių sirgalių grupė.

Vilniaus klubą palikus G. Vainauskui ir jo aplinkos žmonėms, tiesioginių sąsajų su „Lietuvos ryto“ žiniasklaidos grupe ekipa nebeturi.

Anot D. Gudelio, šiuo metu klubas yra atsiskaitęs su visais dalininkais, skolos nuo 4,1 mln. sumažėjo iki 533 tūkst. eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (162)