Mačą „Lietuvos rytas“ pradėjo spurtu 8:0, tačiau aikštėje pasirodžius Danieliui Ewingui „Neptūnas“ pirmajame sugebėjo stabilituoti situaciją ir po 10 min. vilniečiai pirmavo tik 2 taškais.

Visgi antrajame kėlinyje „Lietuvos rytas“ antrą kartą trūktelėjo į priekį ir sugebėjo įgyti solidžią dviženklę persvarą (39:26). Po 20 min. „Lietuvos rytas“ pirmavo 40:30.

Po pertraukos „Neptūnas“ į aikštę grįžo daug aktyvesnis, tačiau koją svečiams kišo prastas pataikymas – per trečiąjį kėlinį Dainiaus Adomaičio auklėtiniai atsilikimą sumažino 3 taškais (49:42).

Ketvirtajame kėlinyje „Neptūnas“ į lemiamą šturmą pakilti taip ir nesugebėjo. Priešingai – aikštės šeimininkai ėmė didinti savo persvarą, kuri baigiantis mačui pasiekė net 20 taškų (68:48), o R. Kurtinaitis į aikštelę išleido visus rezervinius savo krepšininkus.

Ketvirtajam kėliniui įpusėjus piršto traumą patyrė klaipėdiečių įžaidėjas Mindaugas Girdžiūnas, į aikštelę taip ir nebesugrįžęs.

Rezultatyviausias nugalėtojų gretose buvo 17 taškų (4/5 dvit., 9/10 baud.) pelnęs Artūras Gudaitis.

Pralaimėjusiems 12 taškų pelnė M. Girdžiūnas.

„Padarėme išvadas, tačiau šios rungtynės jau istorija. Klaipėdoje laukia naujas mūšis. Treneris akcentuoja, kad turime žaisti agresyviai, o aš ir bandau tai daryti“, – po mačo sakė A. Gudaitis.


Snaiperių komanda vadinamas „Neptūnas“ šiame mače pataikė vos 4 iš 24 tritaškių (16 proc.). „Lietuvos rytas“ iš toli atakavo taikliau – 6 iš 22 trit. (27 proc.).

Kovą po lenta vilniečiai laimėjo 36-32, šeimininkai atliko 20, o svečiai – 11 rezultatyvių perdavimų.

„Lietuvos rytas“: Artūras Gudaitis 17, Margiris Normantas 14, Rokas Giedraitis 13, Laimonas Kisielius 11, Jimmy Baronas ir Adamas Lapeta po 7, Deividas Gailius ir Arnas Beručka – po 1 tašką.

„Neptūnas“: Mindaugas Girdžiūnas 12, Jerai Grantas 9, Danielis Ewingas 8 (1/4 trit.), Christopheris Loftonas (1/8 trit.) ir Arvydas Šikšnius (1/4 trit.) po 7, Mantas Jucikas 5, Laurynas Beliauskas, Mindaugas Kačinas ir Arnas Butkevičius – po 2 taškus.

Pirmąsias šios serijos rungtynes Vilniuje „Lietuvos rytas“ laimėjo 79:60, Klaipėdoje „Neptūnas“ pasiekė revanšą 83:70.

Ketvirtos, galbūt paskutinės serijos rungtynės vyks trečiadienį, birželio 7 d. 18 val. Klaipėdoje.

Sostinės komanda šioje serijoje verčiasi be keturių legionierių – dėl drausmės pažeidimų atleisti Clevinas Hannah, Corey Fisheris ir Tayloras Brownas, traumą patyręs Drew Gordonas gydytis iškeliavo į JAV.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (59)