Pirmuosius mačo taškus pelnė Raitis Grafas. Derrickas Low realizavo dvitaškį su pražanga, Arvydas Šikšnius atliko įspūdingą dėjimą, svečiai surinko 7 taškus be atsako - 3:10. Martynas Gecevičius pataikė dvitaškį ir penktąją rungtynių minutę pelnė pirmuosius "Lietuvos ryto" taškus iš žaidimo. Po Deivido Gailiaus tritaškio "Šiauliai" įgijo dviženklią persvarą. Po pirmojo ketvirčio rezultatu 19:27 priekyje buvo šiauliečiai.

Paskutinę atakai skirto laiko sekundę iš toli pasiyžmėjo ir dviženklį pranašumą trečiąją antrojo kėlinio minutę savo komandai sugrąžino D.Low. Vytautas Šarakauskas pelnė dvitaškį su pražanga - 25:32. Simas Buterlevičius, Justas Sinica bei Igoris Miloševičius pataikė po tritaškį ir gerokai sumažino skirtumą. 2 dėjimus į krepšį paskutinę ketvirčio minutę atliko Mindaugas Kuzminskas. Pačioje kėlinio pabaigoje kamuolį į krepšį su varžovo pražanga krovė J.Sinica - 38:44.

Trečiojo kėlinio pradžioje ekipos keitėsi rezultatyviomis atakomis, vyko atkaklus žaidimas. A.Šikšnius atliko dar vieną gražų dėjimą - 45:52. Mindaugas Žukauskas ir Donatas Zavackas įsūdė po tritaškį. Saulės miesto klubas pelnė 8 taškus be atsako ir įgijo 15 taškų persvarą. Ketvirčio pabaigoje vilniečiai skirtumą kiek sumažino - 56:68.

Vilniaus klubas mėgino mažinti skirtumą, tačiau šiauliečiai to padaryti neleido. Steponas Babrauskas realizavo dvitaškį su pražanga. Didžiąją kėlinio dalį "Šiauliams" pavyko išlaikyti dviženklę persvarą. S.Babrauskas smeigė tritaškį kuris išsaugojo "Lietuvos ryto" šansus pakovoti dėl pergalės. Netrukus iš toli pasižymėjo ir D.Zavackas.

K.Bajramovičius dvitaškius sumažino skirtumą iki 3 taškų. A.Šikšnius buvo nubaustas nesportine pražanga, kuri kartu buvo ir penktoji, S.Babrauskas realizavo vieną baudos metimą. Iki kėlinio pabaigos likus 9 sekundėms puolėjas pataikė iš toli ir išvedė į priekį savo komandą. S.Babrauskas sumetė baudos metimus. M.Kuzminskas galėjo išplėšti pratęsimą, tačiau jo tolimas šūvis paskutinią mačo sekundę tikslo nepasiekė - 86:83.

"Lietuvos rytas": Martynas Gecevičius 17, Steponas Babrauskas 15, Milko Bjelica 14, Kenanas Bajramovičius 12, Igoris Miloševičius 7, Justas Sinica ir Donatas Zavackas po 6, Simas Buterlevičius 5, Jonas Valančiūnas 4.

"Šiauliai": Mindaugas Kuzminskas 27, Derrickas Low 17, Vytautas Šarakauskas 8, Mindaugas Žukauskas, Arvydas Šikšnius bei Raitis Grafas po 6, Vaidas Pauliukėnas 2.

Šaltinis
Portalo Eurobasket.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško portalo sutikimo draudžiama.
Eurobasket.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją