Trečiadienio susitikime „Juventus“ tituluotiems varžovams atkakliai priešinosi du kėlinius. Trečiajame vilniečiai po tritaškių serijos atitrūko, o per paskutines 10 minučių dar labiau padidino savo persvarą.

Kitoje pusfinalio serijoje Kauno „Žalgiris“ trečiadienį svečiuose susitinka su „Šiauliais“. Pirmąjį šių ekipų mačą žalgiriečiai laimėjo tik po atkaklios kovos 83:81.

Pusfinalio serijas pralaimėję klubai kovos dėl LKL bronzos medalių.

Rungtynės

Nė per nago juodymą nenorėję nusileisti uteniškiai mačo pradžioje kibo į atlapus tituluotiems varžovams ir tik klaidos trukdė sėkmingiau žaisti puolime. Vis dėlto pasiaukojančiai dirbdami gynyboje „Juventus“ krepšininkai ketvirčio pabaigoje po Darius Pakamanio tritaškio ir baudų metimų pirmavo 16:12.

Antrojo kėlinio pradžioje „Lietuvos rytui“ pavyko išsiveržti į priekį, kai taikliai iš toli atakavo Steponas Babrauskas (21:20). Tačiau Jono Elvikio pastangomis „Juventus“ neleido varžovams nutolti, o neagresyviai po krepšiais žaidę vilniečiai pirmąjį baudos metimą metė tik sužaidus beveik 17 min. (29:28).

Ketvirčio pabaigoje Arūnas Vasiliauskas dvitaškiu su pražanga sugrąžino pranašumą aikštelės šeimininkams, kurie įpusėjus mačui pirmavo 33:32.

Po didžiosios pertraukos „Juventus“ į priekį tempė vidurio puolėjas Tomas Jasiulionis, o Vilniaus komandoje jam sėkmingai oponavo Aronas Baynesas. Po dviejų iš eilės Martyno Gecevičiaus tritaškių „Lietuvos rytui“ pagaliau pavyko kiek atsiplėšti (43:37).

Utenos komanda gelbėjosi metimais iš po krepšio, tuo metu svečių stovykloje įsismagino toliašaudė artilerija – dar po tritaškį smeigė Vidas Ginevičius ir Donatas Zavackas. Po D. Zavacko baudos metimų „Lietuvos ryto“ persvara jau pasiekė dviženklę reikšmę (51:41).

Iki ketvirčio pabaigos vilniečiai, išnaudodami dažnas aikštelės šeimininkų klaidas, dar labiau padidino savo pranašumą ir paskutinį kėlinį pradėjo atitrūkę 13 taškų (60:47).

Lemiamo ketvirčio pradžioje smūgį „Juventus“ gynybai sudavė M. Gecevičiaus ir S. Babrausko tolimi šūviai (68:51). Antroje kėlinio dalyje Jono Valančiūno ir Arono Bayneso metimai padidino skirtumą iki triuškinančio (75:53) ir „Lietuvos ryto“ komanda užtikrintai nužygiavo iki pergalės.

„Juventus“ susitikime vertėsi be traumuoto Virginijaus Praškevičiaus, o svečiams negalėjo padėti Justas Sinica bei Igoris Miloševičius. „Lietuvos ryto“ puolėjas Artūras Jomantas aikštelėje taip pat pasirodė tik paskutinėmis minutėmis.

„Juventus“: Tomas Jasiulionis (6/9 dvit., 1/7 baudų; 8 atk. kam.) ir Jonas Elvikis (1/6 trit., 4/7 dvit., 2/2 baudų) po 13 taškų, Darius Pakamanis 12, Žydrūnas Urbonas 9.

„Lietuvos rytas“: Martynas Gecevičius 20 (4/8 trit., 3/4 dvit., 2/2 baudų), Donatas Zavackas 13, Kenanas Bajramovičius 11, Simas Buterlevičius 10, Jonas Valančiūnas ir Aronas Baynesas po 9.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją