Susitikimą Lietuvos vicečempionai pradėjo „Lietuvos rytiškai“ (4:15), bet pamažu įsibėgėjo ir antro kėlinio pabaigoje pirmą kartą išsiveržė į priekį (34:31). Tiesa, dzūkai atsakė 6 taškais iš eilės ir prieš pertrauką buvo priekyje – 34:37.

Trečią ketvirtį ekipos sužaidė lygiai, todėl visa intriga persikėlė į paskutines 10 minučių. Jose vilniečiams lengva nebuvo – svarstyklės svyravo tai į vieną, tai į kitą pusę.

Likus žaisti pustrečios minutės „Lietuvos rytas“ pirmavo 68:64, bet į savo krepšį praleido 5 taškus iš eilės ir atsidūrė nepavydėtinoje situacijoje (68:69). Tuomet abi komandos apsikeitė taikliais dvitaškis, Antanas Kavaliauskas užsidirbo pražangą puolime, o Jeffrey Robinsonas mesdamas iš po krepšio nesuklydo (70:73).

Likus žaisti 36 sekundes Kšyštofas Lavrinovičius šaltakraujiškai sumetė abu naudų metimus, vilniečiai perėmė kamuolį, o Marius Runkauskas taip pat neklydo mesdamas baudas (74:73).

Likus žaisti 13 sek. Tadas Rinkūnas smeigė iš toli, o Nicolas Laprovittola sužingsniavo. „Dzūkija“ apmaudžiai suklydo ir Deividas Gailius metimu iš po krepšio išplėšė pratęsimą – 76:76.

Malonės sulaukę sostinės ekipos žaidėjai dovanėle pasinaudojo ir išvengė gėdingo pralaimėjimo – 91:82. Verta pažymėti, kad pratęsime net 8 taškus „Lietuvos rytui“ surinko 36-erių veteranas K. Lavrinovičius.

„Dzūkija“: Tadas Rinkūnas 19 (8 atk. kam.), Linas Lekavičius 18, Adamas Lapeta ir Jeffrey Robinsonas po 10 taškų.

„Lietuvos rytas“: Kšyštof Lavrinovičius 18, Adas Juškevičius 15 (8 atk. kam., 5 rez. perd.), Marius Runkauskas 13, Antanas Kavaliauskas 12 (5 praž.), Žygimantas Janavičius 10 taškų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (108)