Grupės:

A grupė: Graikija, Kroatija, Makedonija ir Izraelis (Poznanė).

B grupė: Rusija, Vokietija, Latvija ir papildomą atrankos turnyrą laimėjusi komanda (Gdanskas).

C grupė: Ispanija, Slovėnija, Serbija ir Didžioji Britanija (Varšuva).

D grupė: Lietuva, Turkija, Lenkija ir Bulgarija (Vroclavas).

A ir B grupių po tris pajėgiausias komandas toliau - antrame etape - kovas tęs Bygdoščiuje, o C ir D grupių - Lodzėje. Po keturias stipriausias naujų E ir F grupių rinktines žais atkrintamąsias ketvirtfinalių rungtynes (E1-F4, E2-F3 ir tt.).

Paskutinio kelialapio savininkė paaiškės 2009-ųjų rugpjūtį. Dėl jo A grupėje susigrums Bosnijos ir Hercegovinos, Portugalijos ir Belgijos ekipos, o B grupėje žais Prancūzijos, Italijos ir Suomijos rinktinės. Grupių nugalėtojai susitiks tarpusavyje dvejose rungtynėse (namuose ir išvykoje) dėl vienintelio kelialapio į Euro 2009.

2009 metų Europos vyrų krepšinio čempionatas bus surengtas rugsėjo 7-20 dienomis ir vyks Gdansko, Poznanės, Vroclavo, Varšuvos, Bydgoščiaus, Lodzės ir Katovicų (finalo etapas) arenose. Lenkijoje Senojo žemyno pirmenybės buvo surengtos prieš 45 metus - 1963-iaisiais.

Burtų traukimo iškilmėse dalyvavo FIBA Europe prezidentas George'as Vassilakopoulosas, FIBA Europa generalinis sekretorius Naras Zanolinas, FIBA Europa sporto direktorius Kosta Ilievas, Lenkijos krepšinio sąjungos garbės prezidentas Kajetanas Hądzelekas, geriausias pastarojo 50-mečio Lenkijos krepšininkas Mieczyslawas Lopatka, legendinis serbų krepšininkas Vlade Divacas ir Lenkijos rinktinės kapitonas Adamas Wojcikas ir Pekino olimpiados imtynių turnyro bronzos medalininkė Agnieszka Wieszczek.

Paaiškėjo ir atkrintamojo turnyro dėl išlikimo A divizione grupė, kurią sudaro: Vengrija, Estija, Čekija ir Ukraina. Dvi iš jų iškris į žemesnį divizioną.

"Burtai normalūs, su visais priešininkais - turkais, lenkais ir bulgarais - reikia rimtai žaisti, bet tuo pačiu - su šiais varžovais galima žaisti,- tuoj po burtų traukimo ceremonijos pokalbyje su DELFI juos įvertino Lietuvos rinktinės vyriausiojo trenerio Ramūno Butauto asistentas Robertas Kuncaitis. - Burtus galima laikyti palankiais".

"Burtai geri. Nieko tokio, kad mūsų grupėje bus ir čempionato šeimininkai lenkai, jų nacionalinės rinktinės lygs šiuo metu nėra aukštas, - DELFI teigė Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) prezidentas Vladas Garastas. - Lenkijos rinktinė tikrai nesudarys konkurencijos Lietuvai. Gaila kito dalyko, su lenkais buvome numatę bendradarbiauti prieš čempionatą, žaisti kontrolines rungtynes, o dabar reikės slėpti mūsų pasirengimą nuo varžovų. Bulgarija kol kas dar nėra vienodo meistriškumo lygio su Lietuvos rinktine.

Rimčiausias mūsų priešininkas yra Turkijos rinktinė. Aš nesakau, kad nereikės iš visų jėgų kovoti su lenkais ar bulgarais. Visi dabar moka žaisti. Jei susirinks visi geriausi Lietuvos rinktinės žaidėjai, didelių problemų mums neturėtų būti. Žodžiu, burtai geri, tik svarbu, kad visi krepšininkai suvažiuotų sveiki, gerai pasirengtų varžyboms ir tada - "pirmyn", - optimistiškai buvo nusiteikęs V. Garastas.

Lietuviai rugsėjo 7 dieną žais su Turkijos rinktine, rugsėjo 8-ąją mūsiškiai rungyniaus su Lenkija, o rugsėjo 9 dieną Lietuvos varžove bus Bulgarija.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją