Dvi Kroatijos krepšinio žvaigždės įnešė liūto dalį į šios šalies nacionalinės komandos pergales birželio pasaulio čempionato atrankos varžybose, sugrąžinusias kroatus į kovą dėl vietos planetos pirmenybėse.

Kas prižiūrės varžovų lyderius, Lietuvos ekipos stratego Dainiaus Adomaičio asistentas Mindaugas Brazys neatskleidžia. Nors galima nuspėti, kad 204 cm ūgio B. Bogdanovičių bandys stabdyti ne gynėjai, o vienas iš puolėjų – veikiausiai Edgaras Ulanovas.

Tuo metu D. Šaričiaus šešėliu turėtų virsti Mindaugas Kuzminskas.

„Kroatų žaidimas formuojamas aplink B. Bogdanovičių ir D. Šaričių. Svarbiausia bus apsiginti nuo jų. Aišku, nereikia pamiršti Krunoslavo Simono ir vidurio puolėjų, kurie laikosi antrame plane, bet yra stiprūs kovojant dėl atšokusių kamuolių, gali nubėgti į greitą puolimą. Tai – didžiausi kroatų ginklai“, – priešininkus apibūdino M. Brazys.

Praėjusiame „lange“ kroatų priekinėje linijoje pirmuoju smuiku griežė Los Andželo „Lakers“ vidurio puolėjas Ivica Zubacas, o šįkart greto jo bus dar ir Klivlando „Cavaliers“ bokštas Ante Žižičius.

Draženo Anzulovičiaus treniruojamos komandos krepšinis nėra klasikinis, ir savų niuansų pirmiausia įneša D. Šaričius. 207 cm ūgio žaidėjas yra toks universalus, kad imasi iniciatyvos ne tik užbaigdamas, bet ir kurdamas kroatų atakas. O pagrindinis įžaidėjas Rokas Stipčevičius atlieka tik sekundanto vaidmenį.

„R. Stipčevičius persivaro kamuolį per aikštę, sudėlioja kitus ir viskas. O D. Šaričius yra labai geras perdavimų meistras, gali asistuoti komandos draugams tiek „centruodamas“ po krepšiu, tiek link jo verždamasis. Be to, jis pats yra labai pavojingas kaip taškų rinkėjas“, – vertino M. Brazys.

Kalbėdamas apie lietuvių taktiką penktadienio rungtynėse, jis nebuvo įsitikinęs, ar atakuoti reikės per kroatų lyderius, kurie daugiausiai jėgų skirs puolimui.

Pastarąsias kroatų draugiškas rungtynes su slovėnais išanalizavęs M. Brazys teigė, kad D. Anzulovičiaus ekipa turi du gynybos variantus, todėl lietuviai ruošėsi jiems abiem.

„Faktas, kad kroatų lyderiai orientuoti į puolimą, mažiau galvoja apie gynybą. Bet mes analizavome draugiškas rungtynes, o čia laukia jiems labai svarbus mūšis, kai ant kortos daug pastatyta. Todėl manau, kad jie atiduos visas jėgas abiejose aikštės pusėse, tad mums bus tikrai sunku.

Kaip gintis turėtų kroatai? Kiek analizavome jų rungtynių, matėme visko. Vienose rungtynėse jie gynėsi agresyviai, kitose buvo pasyvesni. Sunku pasakyti, kodėl, galbūt tiesiog norėjo išbandyti skirtingas sistemas. Neaišku, ką jie pasirinks prieš mus. Manau, esame pasiruošę abiem variantams“, – teigė D. Adomaičio asistentas.

Jis tiesiai neatsakė į klausimą, ar šiame atrankos varžybų „lange“ pirmaujantiems lietuviams pakaktų ir vienos pergalės per dvejas rungtynes.

„Apie tai negalvoju. Paprasčiausiai laukia rungtynės su kroatais, ir jas reikia laimėti. Kai jos pasibaigs, galvosime toliau“, – sakė M. Brazys.

Treneris taip pat įvertino faktą, kad penktadienį vakare 3,5 tūkst. žiūrovų talpinanti „Gradski vrt“ arena bus sausakimša: dėl didelės bilietų paklausos šeimininkai net pastatė papildomą 200 vietų tribūną.

„Matote, kokia čia arena – nedidelė, tribūnos labai arti aikštės. Žinome, kokie sirgaliai yra pietiečiai. Jie čia tikrai sukurs pragarą“, – neabejojo M. Brazys.

Beje, vienintelę Lietuvos rinktinės treniruotę „Gradski vrt“ arenoje įsitaisę po krepšiu stebėjo „Cavaliers“ atstovai.

Klubo žvalgas Europoje, buvęs garsus Slovėnijos vidurio puolėjas Primožas Brezecas ir jo kolega po pratybų pabendravo su aukštaūgiu Artūru Gudaičiu. Būtent „Cavaliers“ ekipai dabar anapus Atlanto priklauso teisės į Milano „AX Armani“ (Italija) gretose žaidžiantį lietuvį.

Ketvirtadienį komandų viešbutyje Osijeke P. Brezecas aplankė ir būsimą A. Gudaičio tiesioginį oponentą – pernai „Cavaliers“ klube debiutavusį A. Žižičių.

Primename, kad D. Adomaičio auklėtiniai yra atrankos į pasaulio čempionatą J grupės lyderiai, iki šiol laimėję visus šešis žaistus susitikimus. Kroatija pogrupyje žengia penkta (3 pergalės/3 pralaimėjimai).

Dvikova Osijeke vyks penktadienį, nuo 21.15 val. Lietuvos laiku.

Kitas rungtynes Lietuvos rinktinė rugsėjo 17-ąją Vilniuje žais su Nyderlandais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)