Tai, ką anksčiau matėte tik filmuose, greitai galėsite pamatyti gyvai. „Hanson Robotics“ sukurtą robotę humanoidę Sofiją, gruodžio 19 d. į Lietuvą pirmą kartą Baltijos šalyse atveža kompanija „Elektromarkt“.

Išskirtinio renginio metu robotė atsakinės į Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės trenerio Dainiaus Adomaičio klausimus ir jei atsakys į penkis ar daugiau, jai bus suteikta proga tapti nacionalinės komandos dalimi.

„Šiuolaikinės technologijos sparčiai veržiasi į sportą ir į patį krepšinį. Kompiuteriai, įvairios programos padeda analizuoti savo ir varžovų žaidimą, daryti išvadas ir keisti strategiją. Yra ne vienas pavyzdys, kai rungtynės analizuojamos realiu laiku ir per didžiąją pertrauką treneriams pateikiamos išvados bei pagal tai galima daryti korekcijas žaidime.

Manau, kad jau netolimoje ateityje dirbtinis intelektas dar labiau palengvins darbą treneriams ir sugabės savarinkiškai analizuoti krepšinio elementus, derinius ir pateikti rezultatus treneriams“, – sakė D. Adomaitis.

Gruodžio 19 d. robotę humanoidę Sofiją nuo 11 valandos galėsite stebėti technologijų konferencijoje verslo centre K29, kurioje ji ir kiti garsūs pranešėjai skaitys savo pranešimus. Nuo 14 valandos PC „Panorama“ įsikūrusiame „Elektromarkt“ galėsite su Sofija susipažinti iš arčiau.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)