Lietuva K grupėje su Prancūzija (abi šalys turi po 8 pergales ir 2 pralaimėjimus) jau yra užsitikrinusi vieną iš pirmų dviejų vietų.

Tiesa, prieš balandžio 29 dieną Maniloje suplanuotą planetos pirmenybių burtų traukimo ceremoniją, kurios metu 32 komandos bus suskirstytos į 8 grupes, lietuvių dar laukia dvejos rungtynės – vasario 23 d. namuose su vengrais ir vasario 26 d. svečiuose su prancūzais.

Nors bilietai į FIBA Pasaulio taurės kovas Azijoje – jau mūsiškių kišenėje, motyvacijos per atrankos langus Kęstučio Kemzūros vadovaujamiems auklėtiniams trūkti neturėtų.

„Argumentų žaisti maksimaliai ir stengtis pasiekti dvi pergales iš dviejų yra daugiau, negu kad reikia. Visų pirma, nė vienas Lietuvos rinktinės treneris ar žaidėjas niekada neina vien tiktai pažaisti. Einame kovoti dėl pergalės. Žinome, kokius marškinėlius dėvime.

Būsimos rungtynės yra svarbios ir rinktinės reitingui, kuris vėliau duoda geresnį krepšelį burtuose ir taip toliau. Kuo esi geresnėje padėtyje, tuo su tavimi skaitosi garbingiau. Šito nereikia pamiršti“, – „Delfi TV“ eteryje laidoje „Krepšinio zona“ ryžtingai dėstė K. Kemzūra.

Jis priminė ir neseną istoriją, kai pastarajame Europos čempionate prancūzai 81:68 įveikė bosnius ir taip išgelbėjo lietuvių kailį, nors patiems „Les Bleus“ tas mačas neturėjo didesnės reikšmės.

Dar vienas nenuginčijamas dirgiklis – itin skaudus pralaimėjimas tiems patiems Prancūzijos atstovams su Victoru Wembanyama priešakyje, kai Panevėžyje buvo nusileista net 65:90.

„Greičiausiai sudėtis labai nesikeis. Priežastis labai paprasta: mes turėsime dar mažiau treniruočių. Pasiruošimo laikas bus dar trumpesnis, taip kad eksperimentuoti neturėsime kada. Norėsime atgaivinti tuos ryšius, kurie buvo užsimezgę praėjusiame lange. Kas buvo geriausia – palikti ir patobulinti, o kas buvo blogai – stengtis išgyvendinti. Svarbu, kad visi atvažiuotų sveiki, nebūtų jokių traumų, o tada teliks per tas kelias dienas pasiruošti ir pasistengti pasirodyti tikrai geriau nei Panevėžyje“, – tikino strategas.

K. Kemzūra nesutiko su kiek anksčiau Jono Kazlausko išsakyta mintimi, kad pasitraukus Mantui Kalniečiui jam nėra lygiavertės pamainos, ir drąsiai įvardijo Roką Jokubaitį.

„Jis jau perėmė – nėra, kur dingti. Reikia prisiminti, kad ir Mantas neatėjo toks, koks buvo vėliau. Jis brendo kartu su rinktine ir „Žalgiriu“. Tai yra natūralus procesas, kuriam reikia laiko. Tik po to ateina branda, kuri leidža siekti aukščiausių rezultatų ir apdovanojimų.

Manau, kad viskas gerai su Roku. Sunku juos yra lyginti, tai – skirtingi žaidėjai. Tikiu, kad su laiku ir padedant kitiems Rokas užims Manto vietą ir ves rinktinę į priekį“, – tvirtino treneris.

Tuo metu komentuodamas amerikietiškus kalnelius priminenantį pirmąjį Igno Brazdeikio sezoną Europoje, K. Kemzūra teigė, kad čia nėra nieko nuostabaus ir kažko panašaus buvo galima tikėtis.

„Yra adaptacijos momentas. Vis dėlto Ignas yra jaunas žaidėjas, todėl jis ir turi pakilimus bei duobeles. Tai yra natūralu. Tiesa sakant, aš šiek tiek to ir tikėjausi. Tai nėra kažkoks siurprizas. Jis – ne pirmas ir ne paskutinis žaidėjas, kuriam, atvažiavusiam iš kitokio krepšinio, reikalingas pereinamasis laikotarpis ir savęs suradimas, kad jo žaidimas taptų pastovesnis.

Kiek žinau, Ignas papildomai daug dirba individualiai. Darbštus vyrukas, tiesiog jam reikia laiko ir viskas bus gerai, atsiras tas stabilumas“, – neabejojo specialistas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją