Užsakomuoju reisu iš Kauno į Gdanską ekipa išskrido keliolika minučių po 16 val. – kelionė iki Lenkijos uostamiesčio truko apie valandą.

Į Lenkiją atskrido 12 krepšininkų – paskutinį už komandos borto treneris Dainius Adomaitis paliko Vilniaus „Ryto“ aukštaūgį Martyną Echodą.

Tiesiai iš oro uosto rinktinė autobusu atvyko į „Golden Tulip“ viešbutį, esantį visai netoli nuo „Ergo“ arenos, kurioje ketvirtadienį rungtynės prasidės 20 val.

Kol komanda buvo priimama registratūroje, kai kurie rinktinės nariai negalėjo atitraukti akių nuo savo telefonų – tuo metu atomazgą pasiekė pasaulio futbolo čempionato rungtynės tarp Pietų Korėjos ir Vokietijos.

Rungtynėmis, kurias fiasko patyrusi Vokietijos rinktinė pralaimėjo 0:2, ypač susidomėjęs buvo rinktinės strategas Dainius Adomaitis.

Kai kuriems delegacijos nariams teko padalinti ir parašus – vienas itin aktyvus jų medžiotojas prie viešbučio lūkuriavo daugiau nei valandą.

Vyriškis ypač laukė iš autobuso išlipančio Lietuvos krepšinio federacijos prezidento, legendinio vidurio puolėjo Arvydo Sabonio.

„Sabonis Lenkijoje? Neįtikėtina!“, – nustygti vietoje negalėjo krepšinio gerbėjas, iš karto nuskubėjęs prašyti aurografo iš Lietuvos krepšinio legendos.

Jauki „Ergo“ arena Gdanske pastatyta 2010-aisiais, krepšinio rungtynių metu joje telpa daugiau nei 11 tūkst. žiūrovų.

Ankstesnes pasaulio čempionato atrankos C grupės namų rungtynes su Vengrija ir Kosovu lenkai atitinkamai žaidė mažesnėse arenose – Vloclaveke ir Bydgoščiuje, tačiau Lietuva priimama krepšinį labiausiai mėgstančiame šalies regione.

Anot Lenkijos krepšinio federacijos atstovo, rungtynės Trimiestyje (taip Lenkijoje dažnai pavadinamas trijų pajūrio miestų – Gdansko, Sopoto ir Gdynios junginys)– savotiška dovana vietos krepšinio gerbėjams, tačiau reklamuodami šį renginį lenkai akivaizdžiai nepersistengė.

Visas miestas kupinas pasaulio futbolo čempionatą reklamuojančių stendų, futbolininkų atvaizdais ir rinktinės simbolika apsikarstę barai, tačiau kuklią būsimo krepšinio mačo reklamą pavyko pamatyti pačioje arenoje – iš vidaus priklijuotą prie langų.

Bilietų į šias rungtynes kainos svyruoja nuo 9 iki 59 zlotų (nuo 2 iki 14 eurų), oficialioje pardavimo sistemoje pačių brangiausių bilietų įsigyti jau nebegalima – dalis jų iš anksto buvo rezervuota Lietuvos krepšinio gerbėjams.

Lenkijos krepšininkų nuomonės dėl vietos sirgalių susidomėjimo šiomis rungtynėmis išsiskyrė.

„Labai tikiuosi, kad sirgaliai susirinks ir padės mums. Jie turi retą progą savo akimis pamatyti Lenkijos krepšininkus, žaidžiančius užsienyje – pavyzdžiui, Ispanijoje. Taip pat NBA ir Eurolygos žaidėjus iš Lietuvos – fanams turėtų būti tikrai įdomu“, – vylėsi Lenkijos rinktinės kapitonas Adamas Waczynskis.

„Gali būti visko, nes vyksta pasaulio futbolo čepionatas ir į areną ateis mažiau žmonių. Tačiau mes stengsimės susikoncentruoti tam, kas vyksta aikštėje ir apie pašalinius įvykius negalvosime“, – tikino komandos veteranas Maciejus Lampe.

Lietuvos krepšinio rinktinės dvyliktukas
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)