„Su Japonija Lietuvos krepšinio federacija (LKF) buvo susitarusi žaisti jau seniai ir dabar tenka tą duotą pažadą tesėti, - DELFI sakė Lietuvos moterų rinktinės vyriausiasis treneris Rūtenis Paulauskas. – Į rinktinę kviečiame 12 žaidėjų iš Vilniaus, Klaipėdos, Marijampolės ir Šiaulių. Prie komandos sutiko prisidėti Italijos čempionatą jau baigusios D. Razmaitė ir E. Šulčiūtė“.

Pasak R. Paulausko, rinktinės komplektavimas vyksta sudėtingai, nes tik praėjusį šeštadienį (04.25)baigėsi Lietuvos moterų krepšinio lygos (LMKL) čempionatas.

„Dar tęsiasi moksleivių čempionato finalai, kuriuose dalyvauja kai kurios mūsų rinktinės kandidatės, - DELFI pasakojo treneris. – Kitų krepšininkių prašė nekviesti klubų vadovai, nes dabar derinamos naujų kontraktų sąlygos. Gegužės mėnuo labai nedėkingas metas rengti rinktinės stovyklas. Merginos nori pailsėti po ilgo sezono, susitvarkyti mokslo ir buities reikalus. Užsienyje rungtyniaujančios žvaigždės dar nebaigė savo sezonų“.

Pagal ankstesnius susitarimus Japonijos nacionalinė rinktinė turėjo žaisti draugiškas rungtynes ir su Europos čempionato bronzinėmis prizininkėmis baltarusėmis, bet mūsų kaimynės atsisakė priimti viešnias, todėl padėtį teko gelbėti lietuvėms.

„Bet kokiu atveju tos rungtynės duos daug naudos. Rinktinės krepšininkes supažindinsime su savo darbo metodais, išbandysime žaidėjų galimybes, mokysimės naujus derinius ir spręsime tam tikras užduotis. Į rinktinę pakvietėme rezultatyviausią LMKL žaidėją 21 metų Liną Aglinskaitę (vid. 20,95 tšk.) iš Šiaulių „Rūtos“ klubo. Tokie eksperimentai visada naudingi“, -tikino Lietuvos rinktinės strategas.

Rinktinės antrasis treneris Valdas Gecevičius, kuriam tenka rungtynių su Japonija organizaciniai rūpesčiai, DELFI sakė, kad Lietuvos ekipą dar gali papildyti 2 jaunos žaidėjos, o dabartinėje komandos sudėtyje yra tos, kurios šiuo metu „gali ir nori“ atstovauti savo šaliai.

Lietuvos moterų rinktinės sudėtis:

Rima Valentienė (Vilniaus TEO), įžaidėja, 29 metai, 170 cm;

Aurimė Rinkevičiūtė (Marijampolės „Arvi“), įžaidėja, 18 metų, 178 cm;

Eglė Žygelytė (Klaipėdos „Lemminkainen“), įžaidėja, 23 metų, 166 cm;

Aušra Bimbaitė (TEO), atakuojanti gynėja, 25 metų, 179 cm;

Sandra Valužytė (TEO), atakuojanti gynėja, 26 metų, 176 cm;

Daina Staugaitienė („Lemminkainen“), atakuojanti gynėja/ krašto puolėja, 27 metų, 178 cm;

Eglė Šulčiūtė (Parmos „Lavezzini“, Italija) krašto puolėja/vidurio puolėja, 22 metų, 190 cm;

Lina Aglinskaitė (Šiaulių „Rūta“), krašto puolėja, 21 metai, 181 cm;

Milda Sauliūtė („Arvi“), atakuojanti gynėja, 26 metų, 175 cm;

Giedrė Paugaitė („Arvi“), vidurio puolėja, 17 metų, 191 cm;

Diana Razmaitė (Riberos „Banco di Sicilia“, Italija), vidurio puolėja, 33 metų, 196 cm;

Gintarė Petronytė (TEO), vidurio puolėja, 19 metų, 196 cm.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją