Lietuvos rinktinę Druskininkuose jau papildė iš SELL žaidynių sugrįžusios Laura Svarytė ir Eglė Tarasevičiūtė, tačiau jos trečiadienį dar nežaidė.

Rungtynes spurtu 16:0 pradėjusios baltarusės aikštėje dominavo visą laiką. Tuo tarpu mūsų šalies rinktinei nesisekė apsiginti bei pelnyti taškų.

Lietuvos krepšininkės itin prastai atakavo krepšį ir pataikė vos 25,8 proc. dvitaškių bei klydo kone dukart dažniau nei baltarusės. Baltarusijos rinktinė pataikė net 57,1 proc. metimų ir puikiai dalijosi kamuoliu (17 rez. perd.).

Lietuva - Baltarusija - 46:74 (12:18, 8:13, 13:31, 13:12).

Lietuva: Kristina Vengrytė 11, Gintarė Petronytė 9 (10 atk. kam.), Gabrielė Gutkauskaitė ir Marina Solopova po 6, Rasa Matlašaitienė ir Greta Šniokaitė po 4, Mantė Kvedaravičiūtė ir Kristina Alminaitė po 2 taškus. Julita Bungaitė (18:51 min.), Gintarė Mažionytė (14:26) ir Lina Pikčiūtė (09:50) taškų nepelnė.

Baltarusija: Anastasija Veremejenko 14, Tatjana Trojna 13, Julija Rycikova 12, Natalija Trofimova 9, Aleksandra Tarasova 8, Marina Kress 5 taškai.

Per pirmas kontrolines rungtynes mūsiškės Panevėžyje nusileido Latvijos rinktinei 74:77.

Komentarai:

Algirdas Paulauskas, Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris:

„Pradėjau rungtynes eksperimentiniu penketu ir tai galbūt mus nuvarė į duobę. Mums trūksta patyrimo, susižaidimo, labai prastai gynėmės. Neapsigynėme nei viena prieš vieną, nei komandiškai. Tačiau dar mažai dėmesio skyrėme gynybai. Turėjome tik 6 krepšinio treniruotes, kuriose reikia tobulinti ir metimą, ir gynybą, ir puolimą. Tuo tarpu Baltarusijos rinktinėje yra nemažai daug patirties turinčių krepšininkių, kurios kartu rungtyniauja jau dešimtmetį. Nenuostabu, kad jos rungtyniavo geriau“.

Kristina Vengrytė, Lietuvos rinktinės gynėja:

„Rezultatas tikrai nekoks. Labai trūko susižaidimo, buvome lėtesnės, o baltarusės visuomet vienu žingsniu buvo priekyje. Daug dirbome lauke, tai buvo tik antros mūsų rungtynės. Mūsų komanda beveik visiškai nauja, neturime senbuvių, todėl dar trūksta susižaidimo ir tarpusavio supratimo aikštėje. Analizuosime savo klaidas, dar turime laiko įgyti gerą sportinę formą“.

Ketvirtadienį 11 val. Lietuvos ir Baltarusijos komandos Druskininkuose žais atsakomąsias rungtynes.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)