Iki šiol Lietuvos moterų rinktinė nepralaimėjo nė vienų atrankos rungtynių. Tačiau, norint iškovoti garantuotą kelialapį į kitąmet Vengrijoje ir Rumunijoje vyksiantį Europos čempionatą, reikia dar kartą įveikti belges ir nepralaimėti paskutinių rungtynių Didžiosios Britanijos rinktinei svečiuose daugiau nei 20 taškų skirtumu, nebent sekmadienį britės sensacingai pralaimės Makedonijai ir taip pačios padovanos kelialapį mūsiškėms.

Todėl krepšinio aistruoliai raginami atvykti į Kėdainius ir palaikyti Lietuvos moteris per rungtynes su Belgijos rinktine.

„Per pirmąsias dvejas atrankos rungtynes Kėdainiuose susirinkę žiūrovai galėjo gėrėtis ne tik gražiu Lietuvos rinktinės žaidimu, bet ir dainininkų bei šokėjų pasirodymais, dalyvauti žaidimuose. Šįsyk atmosfera bus dar karštesnė, nes vyks ir 20 000 litų metimo finalas“, – sako Lietuvos krepšinio federacijos generalinis sekretorius Mindaugas Špokas.

Lietuvos ir Belgijos rungtynių metu pasirodys Kėdainių „Senamiesčio“ choras, šiemet dalyvavęs TV projekte „Chorų karai“, šoks Kėdainių sportinių šokių studijos „Izzadora“ šokėjai ir Kėdainių Atžalyno gimnazijos šokių grupė „AG“. Atrankoje dalyvavę pretendentai turės galimybę vos vienu metimu iš aikštės vidurio laimėti 20 000 litų piniginį prizą, kurį įsteigė Lietuvos krepšinio federacija. Visi sirgaliai galės atsigaivinti lietuviškomis „Magnum“ sultimis.

Rungtynių Kėdainių arenoje pradžia – 18 val. Bilietus platina „Ticket Market“. Studentams ir moksleiviams su pažymėjimais įėjimas nemokamas.

Paskutiniąsias atrankos į Europos čempionatą rungtynes Lietuvos moterų rinktinė žais kitą trečiadienį, birželio 25 d., Didžiojoje Britanijoje, Vorčesterio universiteto salėje 19 val. vietos laiku.

„Tai maža salė. Tikimės, kad daugumą tų 500 vietų užpildys mūsų tautiečiai Didžiojoje Britanijoje ir mūsų krepšininkės žais kaip namie“, – sako M.Špokas.

B grupės atrankos turnyro lentelė (vieta, komanda, rungtynės, pergalės, pralaimėjimai, taškų santykis, taškai):

1. Lietuva  4 4 0 367:253 8
2. Didžioji Britanija 4 3 1 269:253 7
3. Belgija 4 1 3 280:273 5
4. Makedonija 4 0 4 244:381 4

Iš viso 2015 metų Europos moterų krepšinio pirmenybių atrankoje dalyvauja 22 šalių rinktinės, kurios suskirstytos į šešias grupes. Į finalinį čempionato etapą pateks grupių nugalėtojos bei penkios geriausios antrąsias vietas užėmusios komandos.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)