Kelionę krepšininkės pradėjo dar vėlų ketvirtadienio vakarą, kai autubusu pasiekė Vilnių ir ten pernakvojusios viešbutyje penktadienio paryčiais išskrido į Frankfurtą ir su persėdimu pasiekė Albanijos sostinę.

„Viskas labai gerai, aišku ankstyvas rytas ir reikėjo keltis apie penktą valandą, kas aišku nedžiugina. Tačiau nakvojome šalia oro uosto esančiame viešbutyje, todėl tai maloniai nustebino, nes nereikėjo dar ankščiau važiuoti iš Kauno.

Pati kelionė labai neišvargino, spėjome ir papietauti, ir pamiegoti, ir pasitreniruoti“, – sakė Lietuvos moterų krepšinio rinktinės gynėja Mantė Kvederavičiūtė.

Manto Šerniaus auklėtinės atvykusios į Albaniją surengė lengvą treniruotę, kuri buvo skirta atsistatymui po nelengvos kelionės ir ilgo laiko, praleisto kėdėse.

„Šios treniruotės tikslas yra atstatyti merginas po kelionės, nes ji buvo ganėtinai ilga, teko daug sėdėti. Viskas ką mums šiandien reikėjo padaryti, tai suaktyvinti kraujotaką raumenyse ir galūnėse.

Šeštadienio treniruotė jau bus skirta jų metimams, deriniams ir pačiam pasiruošimui rungtynėms“, – teigė Lietuvos moterų krepšinio rinktinės fizinio rengimo treneris Marius Vadeikis.

Lietuvos moterų krepšinio rinktinės rungtynės su Albanijos rinktine vyks šeštadienį, 19.30 val. Jas tiesiogiai transliuos TV6 televizija.

Lapkričio mėnesį vykusiose C grupės rungtynėse lietuvės namuose 70:73 pralaimėjo Vengrijos rinktinei ir išvykoje 64:62 po atkaklios kovos nusileidos Rusijos rinktinei. Tuo metu Albanijos rinktinė taip pat patyrė dvi nesėkmes, jos rezultatu 37:122 pralaimėjo Rusijos rinktinei ir 137:48 nusileido Vengrijos ekipai.

Į 2019 metų Europos moterų krepšinio čempionatą pateks visų grupių nugalėtojos (8) ir šešios geriausios antrąsias vietas užėmusios rinktinės. Į čempionatą be atrankos jau pateko Serbijos ir Latvijos rinktinės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)