Taip buvo oficialiai pradėtas 2014 - 2015 metų Moksleivių krepšinio lygos sezonas.

„Didžiausia šio sezono naujovė yra ta, kad turėsime naują čempionatą – Olimpinės jaunimo taurės turnyrą“, - pasakojo MKL direktorius Martynas Račkauskas. – Šiame čempionate dalyvaus 18 - 19 metų jaunieji krepšininkai, kurie anksčiau būdami tokio amžiaus jau būdavo priversti baigti krepšinio mokyklas. Tikimės, kad toks mūsų sprendimas pasiteisins, nes sulaukėme didelio mokyklų palaikymo. Pirmame Jaunimo čempionate dalyvaus 19 komandų iš visos Lietuvos.“

Moksleivių lygos čempionatuose dalyvaus 60 krepšinio mokyklų ir 416 jas atstovaujančių komandų. Įvairaus amžiaus čempionatuose rungtyniaus daugiau nei 7500 jaunųjų krepšininkų, kurie sužais 3600 rungtynių. MKL organizuos 12 įvairaus amžiaus čempionatų.

„Ir toliau stengsimės atlikti daug nematomo darbo, kad dalyvaujančioms mokykloms būtų lengviau. Stengsimės spręsti įvairias problemas ir padėti jauniesiems krepšininkams“, - sakė MKL vadovas M. Račkauskas. – Kas mėnesį rinksime geriausius žaidėjus ir žaidėjas, kuriuos apdovanosime „Nike“ produkcija, mėnesio rungtynes transliuosime per interneto televiziją, lemiamas kovas rodys viena iš pagrindinių šalies televizijų, organizuosime daug konkursų ir kitų pramogų MKL gerbėjams. Žinoma, neatsisakyme tradicinių ir daug dėmesio sulaukiančių „Žvaigždžių dienų“, trys prieš tris konkursų ir kitų socialinių akcijų. Nebūsime pasyvus ir stengsimės visiems pasiūlyti patrauktų produktą.“

MKL šį sezoną ir toliau rungtyniaus beveik visi Lietuvos jaunučių ir jaunių rinktinių žaidėjai.

„Džiaugiamės Moksleivių krepšinio lygos darbu ir linkiu sėkmingai juos tęsti“, - teigė Lietuvos krepšinio federacijos generalinis sekretorius Mindaugas Špokas. – Kartais reikia atlaidžiau vertinti įvairaus amžiaus jaunimo rinktinių rezultatas, nes pačios svarbiausios yra vyrų ir moterų rinktinės. O Moksleivių krepšinio lygoje užaugę krepšininkai ir veda nacionalines rinktines į priekį.“

MKL sezono pristatymo renginyje buvo apdovanotos ir krepšinio mokyklos, kurios paruošė daugiausiai žaidėjų Lietuvos rinktinėms. Daugiausiai ovacijų sulaukė Klaipėdos Vlado Knašiaus krepšinio mokykla ir Vilniaus Šarūno Marčiulionio krepšinio akademija.

„Didelį būrį mūsų žaidėjų rinktinėse lemia jūrinis vėjas“, - juokavo V. Knašiaus krepšinio mokyklos direktorius Stasys Kaupys.

„Turime puikią krepšinio akademiją, kurioje visi kartu bendrai dirbame. Savo indėlį atneša treneriai, krepšininkai, mokyklos administracija. Visi kartu siekiame bendro tikslo“, - kalbėjo Š. Marčiulionio krepšinio akademijos sporto direktorius Rolandas Jarutis.

Apdovanojimo sulaukė buvęs MKL direktorius Dainius Čiuprinskas, kuris Moksleivių lygai vadovavo penkerius metus.

„Svarbiausia tęsti pradėtus darbus, džiaugiuosi patirtimi įgyta Moksleivių krepšinio lygoje ir linkiu sėkmės ateityje“, - teigė D. Čiuprinskas.

Jau kelintą sezoną iš eilės MKL kamuoliais aprūpins „Molten“, o antrą kartą jaunieji krepšininkai bus aprengti „Rind“ kompanijos aprangomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)