Savo amžiaus grupių čempionai Audronė Zdanevičiūtė, Simona Visockaitė, Andrėja Pečiūraitė, Rytis Lemežis, Justinas Sakalauskas ir absoliutus turnyro čempionas Lorenas Stoškevičius Barselonoje lankėsi pirmojoje Europoje „NBA Café“ atidaryme. Jame taip pat dalyvavo kelios NBA žvaigždės.

Jaunųjų talentų taip pat laukė ekskursija po Barseloną aplankant garsiąsias Katalonijos sostinės vietas – katedrą „Sagrada Familia“, paminklą Kristoforui Kolumbui, Gaudi parką, Olimpinį miestelį. „Sprite“ čempionai pietavo drauge su Lietuvos jaunimo krepšinio rinktinių vyr. treneriu Rolandu Radvila, kuris dalijo individualaus ir komandinio žaidimo patarimus kiekvienam jaunuoliui.

Pagrindinis renginys buvo „NBA Global Games Spain“ rungtynės tarp vietos „FC Barcelona Lassa“ ir „Oklahoma City Thunder“ ekipos, kurioje žaidžia lietuvis Domantas Sabonis. Jaunieji krepšininkai galėjo pajusti šventinę atmosferą ir mėgautis intriguojančia kova, kurią 92:89 laimėjo JAV krepšininkai.

Ypatinga staigmena lietuvių krepšininkams ketvirtadienį tapo LKF prezidento Arvydo Sabonio ir jo sūnaus Domanto kvietimas papietauti Olimpiniame kaimelyje ant jūros kranto. D.Sabonis kiekvienam padovanojo atminimo marškinėlius su savo parašu.

Kitąmet vyks jau dešimtasis „Sprite“ talentų kovų sezonas, po kurio paaiškės naujasis absoliutus čempionas. „Sprite“ talentų kovos startavo 2008 m. ir per šį laiką šis turnyras tapo tradiciniu renginiu jauniems žmonėms. Po sėkmingų renginių Lietuvoje „Sprite“ krepšinio turnyrai taip pat išsiplėtė ir į Estiją bei Latviją.

Kiekvieno turnyro metu paaiškėja savo amžiaus grupių nugalėtojai ir absoliutus čempionas, kuriam nuo pernai skiriama 5000 eurų vertės krepšinio stipendija (anksčiau buvo 17 tūkst. litų). Visi nugalėtojai kasmet vyksta į kokią nors įsimintiną kelionę, gauna daug vertingų prizų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją