„Šiemet turėtų užtekti maždaug pusės milijono litų”, – Lietuvos rinktinės stovyklos išvakarėse „Lietuvos rytui“ sakė LKF generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas.

Linas Kleiza – brangiausias Lietuvos rinktinės krepšininkas pagal kontrakto dydį, bet ne jo draudimas bus didžiausias. Per metus NBA klube Toronto „Raptors” po 4,6 mln. JAV dolerių (12,6 mln. litų) uždirbančio puolėjo draudimas federacijai kainavo apie 40 tūkst. litų.

Daugiausia – apie 300 tūkst. litų gali kainuoti Rimanto Kaukėno sveikatos draudimas. Sienos „Montepaschi” (Italija) klubo 35-erių metų gynėjo draudimą išpučia jo traumų istorija.

Kelių krepšininkų draudimo dokumentai tebetvarkomi.

R. Kaukėno draudimas dar tikslinamas, kaip ir kito Lietuvos rinktinėje laukiamo „Montepaschi” komandos žaidėjo – Jono Mačiulio. Dar painesnė mįslė LKF vadovams yra Donato Motiejūno ir Jono Valančiūno kontraktai.

Pusė milijono litų visos rinktinės draudimui nėra galutinė suma. Tiek turėtų užtekti iki olimpinio atrankos turnyro Venesueloje liepos 2–8 dienomis. Jei Venesueloje Lietuvos komanda iškovos olimpinį kelialapį ir pateks į Londono žaidynes, draudimo suma augs. Iš viso Lietuvos rinktinės pasirengimo olimpinėms atrankos varžyboms biudžetą sudarys daugiau nei milijonas litų, informuoja „Lietuvos rytas“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)