Atomazga – tarsi kreivam istorijos veidrodyje

Lietuvos krepšinis tokių išsišokėlių dar nebuvo regėjęs. Net neutralūs žiūrovai Panevėžio arenos tribūnose sekmadienį atsistoję plojo kukliausiai iš Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) finalo ketverto turnyro dalyvių, priminusiai kur kas turtingesniems konkurentams, ką gali ryžtas ir noras laimėti.

Pusfinalyje palaužę Kauno „Žalgirio“ klubą 84:76, lemiamame mūšyje prieniškiai užkūrė pirtį ir varžybų favoritais laikytiems Vilniaus „Lietuvos ryto“ krepšininkams.

Didžiąją finalo dalį vijęsi varžovus, „Tonybet“ atstovai kibo pastariesiems į atlapus paskutiniame kėlinyje. Buvusio „Lietuvos ryto“ žaidėjo Mindaugas Lukauskio tritaškis paskutinę mačo minutę buvo nustūmęs šalies vicečempionus ties prarajos kraštu, bet vilniečius išgelbėjo tuo pačiu atsakęs Renaldas Seibutis ir varžovų klaida puolime.

Nors finale prieniškiai žaidė aštuoniese, jėgų papildomoms 5 minutėms jiems nepritrūko: M. Lukauskis, Laimonas Kisielius ir Paulius Ivanauskas smeigė po tritaškį ir taip neleido taškus iš po krepšio rinkusiems oponentams išsiveržti į priekį.

O pačioje pabaigoje LKF taurės likimas vėl atsidūrė gimtajame mieste žaidusio M. Lukauskio rankose. Prieš penkerius metus taip pat Panevėžyje vykusiame LKF taurės turnyro finale tolimu metimu pergalę prieš Kauno „Žalgirį“ „Lietuvos rytui“ atnešęs gynėjas šįkart nuskandino Vilniaus komandą, likus 1,6 sek. iki pratęsimo pabaigos išprovokavęs Juano Palacioso pražangą.

Rezultatui esant 91:91 M. Lukauskis pataikė pirmą baudos metimą, o antrąjį specialiai šveitė pro šalį, taip nepalikdamas laiko „Lietuvos ryto“ atsakymui.

„Rungtynių pabaiga vyko spontaniškai. Net nežinau, ką tada sakiau daryti, tik pamenu, kad turėjo būti dvi užtvaros. Visi žino, koks aš impulsyvus: daug emocijų buvo ir ketvirto kėlinio pabaigoje. Turėjome kelias progas laimėti be pratęsimo, o staiga pasirodė, jog galime tą pergalę ir išleisti iš rankų. Bet dabar džiaugsmo tik dar daugiau. Mūsų komanda tikrai nusipelnė pergalės – būtų labai apmaudu, jei šiandien būtume pralaimėję“, – po rungtynių kalbėjo V. Šeškus.

Nugalėti vilniečius – sunkiau nei kauniečius

„Vau“, – taip neįtikėtiną mačo atomazgą apibūdino L. Kisielius.

Kartu su M. Lukauskiu jis buvo vienu pagrindinių finalo rungtynių didvyrių. Net 42 minutes aikštėje praleidęs puolėjas surinko 24 taškus – daugiausiai Prienų komandoje, bet mačo pabaigą jam teko stebėti nuo atsarginių suolo dėl surinktų 5 pražangų.

„Nemeluosiu, labai pavargau. Pats kvailai prasižengiau ir dėl to turėjau kankintis žiūrėdamas į įvykius aikštėje iš šalies. Šiaip ar taip, per dvi dienas nugalėjome dvi Eurolygos komandas. Nė kiek to nesitikėjome, bet viduje tikrai norėjome tai padaryti. Patys matėte, kaip palaikėme vienas kitą, kaip buvome kartu“, – sakė L. Kisielius, anot kurio įveikti „Lietuvos rytą“ buvo sunkiau nei „Žalgirį“.

DELFI paklaustas, ką reiškia prieniškių pergalės prieš Eurolygoje žaidžiančius konkurentus, krepšininkas nesudvejojo.

„Gal tai reiškia, kad Lietuvai reikia trečios Eurolygos komandos?“, – šyptelėjo L. Kisielius.

Apstulbino net trenerį

Tiesa, V. Šeškus patikino, kad jo auklėtinis tik juokauja. Anot jo, ir dviejų klubų Eurolygoje Lietuvai – per akis.

„Tai – neeilinis laimėjimas, didžiausias mūsų kubo istorijoje. Tokiai komandėliai kaip mūsų dukart iš eilės nugalėti Eurolygos komandas... Galvojau, kad žaidėjai bus labai pavargę, bet padėti nusiteikti kovai su tokiais varžovais jiems tikrai nereikėjo.

Manau, paprašyti pasirinkti tarp mūsų ir „Lietuvos ryto“, daugelis pasisakytų už vilniečius vien dėl sudėties, biudžeto. Bet noras laimėti – vienas didžiausių faktorių. Taktikos, skautingai – viskas tvarkoje. Bet jei žaidėjas neturi noro, gali daryti ką nori. O mano komanda šiandien degė. Pavyzdžiui, kai P. Ivanauskas metė tritaškį pratęsime, mintyse pagalvojau, kad jau bus blogai „Lietuvos rytui“. Jis pataikė ir apskritai sužaidė geriausias sezono rungtynes“, – dėstė V. Šeškus.

Tiesa, pasiteiravus, ar vieną trofėjų jau laimėję Prienų krepšininkai panašių bangų gali sukelti ir Lietuvos krepšinio lygos (LKL) atkrintamosiose varžybose, treneris nepuolė skrajoti padebesiais.

„Matote, kokia ta LKL šiais metais – lyderiai gali pralaimėti ir šeštai ar septintai komandai. Bet pergalė turėtų mus įkvėpti. Aišku, kyla ir rūpestis, kad žaidėjai neatsipalaiduotų“, – svarstė V. Šeškus.

Primename, kad LKF taurę Prienų komanda iškovojo ir praėjusiais metais, tačiau tuomet turnyre nedalyvavo nei „Lietuvos rytas“, nei „Žalgiris“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (53)