Pradžioje rusės pirmavo 2–5 taškais, tačiau lietuvėms pavyko išlyginti rezultatą 11:11. Dar po kelių akimirkų Roberta Mizgerytė turėjo progą persverti rezultatą, tačiau nepataikė iš gana patogios padėties. Tuomet rusės spurtavo 9:0 ir pabėgo į priekį 22:11.

Pirmuosius taškus antrajame kėlinyje lietuvaitės pelnė tik praėjus beveik 6-ioms minutėms, kai tritaškį pataikė Dalia Belickaitė. Prieš pat didžiąją pertrauką lietuvaitės pademonstravo charakterį ir priartėjo iki 4 taškų – 21:25.

Visgi antroje mačo dalyje rusaitės įsibėgėjo – ketvirtojo kėlinio pabaigoje sugebėjo susikrauti dviženklę persvarą – 55:43. Lietuvės kovėsi iki pabaigos ir sugrąžino intrigą, tačiau laiko pakeisti rezultatui neužteko.

Lietuva: Roberta Mizgerytė ir Dalia Belickaitė – po 10, Gintarė Jasiunskeitė ir Rasa Knyzaitė (7 atk. k.) – po 9, Agnė Černeckytė – 6, Greta Tamašauskaitė – 5 tšk.

Rusija: Julija Gladkova – 16, Svetlana Boikova – 12, Jekaterina Riabova – 10 tšk.

Labiausiai lietuvėms koją kišo prasta kova dėl atšokusių kamuolių – 35:51.

Pasak Lietuvos rinktinės trenerių štabo Romualdo Petronio, Egidijaus Ženevičiaus ir Rasos Kreivytės, mūsų krepšininkėms žaisti šias rungtynes buvo sudėtinga, nes jos nespėjo pailsėti po pirmadienį vakare vykusios dvikovos su australėmis.

„Namo grįžome tik apie 23-ą valandą, o jau kitą dieną iškart po pietų keliavome į rungtynes kautis su rusėmis. Pristigome jėgų. Rusės turėjo daugiau laiko poilsiui, nes pirmadienį rungtyniavo ne vakare, o dieną“, – teigė R. Kreivytė.

Rusijos studenčių sąskaitoje tai jau antroji pergalė. Pirmose grupės rungtynėse jos rezultatu 67:57 nugalėjo Argentiną.

Grupės kovas Lietuvos merginos baigs rugpjūčio 23-ą dieną (Lietuvos laiku 12.30 val.) dvikova su Argentina. Net ir pergalė ir sėkmingai susiklosčiusios kitų komandų grupės rungtynės lietuvėms gali nieko nelemti – veikiausiai mūsiškės kovas tęs tik dėl 9–16 vietų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)