A grupėje žaidusios Lietuvos krepšininkės – Kamilė Nacickaitė, Monika Grigalauskytė, Gabrielė Šulskė ir Martyna Petrėnaitė pirmose rungtynėse 17:14 įveikė vokietes, o antrose 21:16 nugalėjo ispanes.

Pirmose rungtynėse rezultatyviausiai žaidė 5 taškus surinkusi M. Grigalauskytė, o K. Nacickaitė, M. Petrėnaitė ir G. Šulskė pridėjo po 4 taškus. Antrose rungtynėse rezultatyviausia buvo 7 taškus pelniusi K.Nacickaitė. M. Grigalauskytė pridėjo 6, G. Šulskė – 5, o M. Petrėnaitė – 3 taškus.

Grupėje užėmusios pirmą vietą Lietuvos krepšininkės pateko į varžybų ketvirtfinalį.

„Women’s Series“ – klubiniu principu vykstantis turnyras, kuriame komandos kovoja dėl reitingo taškų ir prizinių fondų: 20 tūkst. JAV dolerių kiekviename etape ir 224 tūkst. dolerių finale.

Būtent nuo to, kaip sėkmingai Lietuva pasirodys „Women’s Series“ turnyre, priklausys, ar 2023-iųjų lapkričio 1-ąją ji atsidurs tarp keturių šalių, kurios pagal reitingą be atrankos keliauja į Paryžiaus olimpines žaidynes.

Šį sezoną FIBA numatė 10 „Women’s Series“ etapų, o prie galimybės juose varžytis Lietuvos krepšininkėms stipriai prisidėjo Vilniaus miesto savivaldybė ir „Kibirkšties“ klubas.

Iškart po mūšių Tel Avive Lietuvos moterų rinktinė persikels į Jeruzalę, kur birželio 9-10 dienomis sieks iškovoti bilietą į Europos čempionatą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją