Po skaudaus pralaimėjimo pastariesiems mūsų vaikinai sugebėjo atsigauti. „Per poilsio dieną gerai padirbėjome, išanalizavome suomių žaidimą. Ir rezultatas matosi. Su kuo geriau susitikti finale? Mums tas pats, vis tiek reikės žaisti…“, – po pusfinalio sakė krepšininkų treneris Edvinas Justa.

Rungtynių pradžia Lietuvos rinktinei buvo labai sėkminga. Gera gynyba, greitas ir įvairus puolimas leido įgyti solidžią persvarą: 6:0, 15:3. Pirmas kėlinys laimėtas rezultatu 26:15. Po pertraukėlės skirtumas dar padidėjo. Į didžiąją pertrauką komandos išėjo esant santykiui 47:23.

Skirtumas solidus, bet prisimenant, kaip jis tirpo rungtynėse su vengrais, sakyti, kad jau laimėjome, dar buvo anksti. Suomiai po truputį artėjo - 50:35. Bet arčiau jų Lietuvos vaikinai neprisileido. O ramesniu žaidimu vėl atšaldę šiauriečių įkarštį, nutolo nepavejamai. Ketvirtame kėlinyje skirtumas dar padidėjo: 74:44, 79:47.

Rezultatyviausiai Lietuvos rinktinėje žaidė Nojus Pankratjevas – 19 taškų, Tomas Zubrys – 13, Laurynas Vaištaras – 12. Marekas Blaževičius, dar atkovojęs 7 kamuolius, atlikęs 4 rezultatyvius perdavimus ir blokavęs du metimus, pelnė 10 taškų.

Finale teks pratęsti pažintį su turkais. Tikėkimės, kad antras bandymas nugalėti aukštų ir augalotų varžovų komandą bus sėkmingesnis nei pirmas. Juolab ir pergalės kaina didelė – Europos jaunimo olimpinio festivalio čempionų titulas.

Dar kartą su tomis pačiomis varžovėmis čekėmis teks žaisti ir Lietuvos krepšininkėms. Pirmose rungtynėse dėl 5-8 vietų mūsiškės nugalėjo itales – 65:62.

Daugiausiai taškų pelnė Dovilė Jankauskaitė – 21, Brigita Sinickaitė – 10, S.Kaupytė – 7. Čekės nugalėjo baltaruses – 72:68.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)