Lietuvės savo priešininkėms neleido pirmauti nė sekundės. Rezultatas buvo lygus tik pirmojo kėlinio pradžioje (4:4), tačiau tuomet į priekį šovė mūsiškės, kurių pranašumas nuolat augo. Iš pradžių persvara tapo dviženklė (14:4), įpusėjus antrajam kėliniui pasiekė 20 taškų (34:14), o galiausiai peržengė ir 30 taškų ribą (50:19). Mačo sirena skelbė apie lengvą Lietuvos merginų pergalę.

Daugiausiai taškų lietuvėms pelnė Rusnė Augustinaitė – 18. Gerda Raulušaitytė buvo naudingiausia – 13 taškų, 6 atkovoti kamuoliai ir 16 naudingumo balų. Vėl universaliai žaidusi Justė Jocytė buvo arti trigubo dublio – 8 taškai, 8 atkovoti kamuoliai ir 8 rezultatyvūs perdavimai, o Ugnė Sirtautaitė – netoli dvigubo dublio – 8 taškai ir 9 atkovoti kamuoliai.

B grupės kovas lietuvės užbaigs pirmadienį 16:45 val. prasidėsiančia dvikova su Vengrijos bendraamžėmis. Tiesioginė transliacija – FIBA „YouTube“ kanale.

Lietuva: Rusnė Augustinaitė 18, Gerda Raulušaitytė 13, Viltė Andrunavičiūtė 9, Ugnė Sirtautaitė, Justė Jocytė ir Vivien Danguolė Pupkevičiūtė po 8 taškai.

Švedija: Olivia Harm 8 taškai.

Abi komandos pirmame ture patyrė nesėkmes: lietuvės 61:70 neatsilaikė prieš suomes, o švedės 67:77 nusileido vengrėms.

Pirmasis grupių etapas baigsis pirmadienį. Mūsiškės 16.45 val. susitiks su Vengrija.

Lietuvos 2004-ųjų kartos merginų rinktinę treniruoja Vilius Stanišauskas.

Pirmenybės tęsis iki rugpjūčio 14 dienos, o jose kovojame ne tik dėl medalių, bet ir dėl penkių kelialapių į 2023-aisiais Madride, Ispanijoje, vyksiantį U19 pasaulio čempionatą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją