Lietuvos dvidešimtmečiai šeštadienį pirmajame pusfinalyje žais su Juodkalnijos krepšininkais, kurie ketvirtfinalyje 89:67 nugalėjo kroatus.

Tarp keturių stipriausių rinktinių pateko ir tarpusavyje antrajame pusfinalyje susigrums Ispanija ir Izraelis. Ispanai ketvirtfinalyje 95:71 nepaliko vilčių belgams, o Izraelis 82:73 nugalėjo Turkijos rinktinę.

Neįtikėtinai galingai ketvirtfinalio rungtynėse ketvirtadienį pasirodė vienas lietuvių lyderių M. Rubštavičius. Jis per 30 min. pelnė 38 taškus (8/10 dvitaškiai, 5/8 tritaškiai, 7/7 baudos), atkovojo 4 kamuolius, atliko rezultatyvų perdavimą, perėmė du kamuolius, prasižengė 4 kartus ir surinko 40 naudingumo balų.

38 pelnyti taškai – naujas šio čempionato rekordas, 40 naudingumo balų – pakartotas rekordas.

Lietuva: Mantas Rubštavičius 38 (40 naud.b.), Jokubas Rubinas ir Dominykas Stenionis (7 rez.p.) po 11, Augustas Marčiulionis ir Augustinas Kiudulas po 9, Ugnius Jarusevičius 4, Dovydas Butka 3, Tadas Budrys ir Hubertas Pivočius po 2, Nedas Montvila 0.

Prancūzija: Matthew Strazelis 25, Iliasas Kamardine'as 15, Adama-Alpha Balas 10.

Lietuvos rinktinė rungtynes pradėjo nuo įspūdingo spurto 11:0, o pirmuosius taškus prancūzai pelnė tik sužaidus 4 minutes. Tačiau pastariesiems ir toliau sunkiai sekėsi rinkti taškus.

Per pirmąjį kėlinį prancūzai pelnė 13 taškų – tiek, kiek vienas Mantas Rubštavičius Lietuvos rinktinėje. M. Noreikos auklėtiniai skirtumą buvo padidinę net iki 19 taškų, o po pirmųjų dešimties minučių pirmavo 28:13.

Antrajame ketvirtyje dėjimais iš viršaus save žadinti pradėję prancūzai sugebėjo apkarpyti lietuvių persvarą iki 9 taškų, tačiau mūsų šalies atstovai sugrįžo su dar didesne jėga ir prieš didžiąją pertrauką skirtumą išaugo net iki 20 taškų (48:28).

Įspūdingai žaidžiantis M. Rubštavičius per du kėlinius surinko 23 taškus.

Po didžiosios pertraukos M. Noreikos auklėtiniai prarado iniciatyvą – prancūzai surengė spurtą 2:14 ir sumažino skirtumą iki 6 taškų. Varžovus sustabdė M. Rubštavičiaus tritaškis, tačiau neilgam. Įsibėgėję prancūzai netrukus priartėjo iki 4 taškų (53:49).

Vis dėlto atsilaikyti pavyko ir Lietuvos rinktinė prasidėjus paskutiniam kėliniui vėl pirmavo dviženkle persvara 66:56. Likusį rungtynių laiką savo sąlygas aikštėje daugiausiai diktavo lietuviai, nuolat laviruodami ties 10 taškų persvara, kol galiausiai pelnytai triumfavo, o tuo pačiu ir revanšavosi prancūzams už pernai U19 pasaulio čempionato ketvirtfinalyje patirtą nesėkmę.

Aštuntfinalyje lietuviai 75:70 palaužė vokiečius, o C grupėje prieš tai užėmė antrą vietą (1/2), nusileidę Ispanijai (65:75) ir Ukrainai (69:71), bet 108:66 pamokę Čekiją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)