„Mintys – puikios, visada smagu laimėti. Galbūt laimėjome dėl patirties, nes vis dėl to jau ketvirtas medalis“, – po pergalės sakė čempionų treneris D. Petraitis.

„Negalėjau būti, tačiau tai yra įspūdingas dalykas, kuris pasako apie mūsų valstybės krepšinio didybę. Žaidžia darželinukai, tėvas, negalėdamas būti arenoje, per „Facebook“ gali žiūrėti rungtynes. Darželinukų varžybos transliuojamos gyvai. Tu tai pasakytum žmogui Amerikoje ar kažkur kitur, jis sakytų, kad taip negali būti (šypsosi). Labai smagu. Didžiuojamės“, – po Kauno „Žalgirio“ rungtynių spaudos konferencijoje sūnaus sėkme džiaugėsi Šarūnas Jasikevičius.

Prieš kelis metus šį čempionatą laimėjo ir Vytenio Jasikevičiaus sūnus Danielius.

Renginyje apsilankęs Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) generalinis sekretorius Mindaugas Špokas pasidžiaugė darželinukų čempionato iniciatyva: „Džiaugiamės, kad tokia puiki iniciatyva įgavo pagreitį. Matome, kad vaikai yra patenkinti, tėveliams tai irgi sukelia daug emocijų. Net neabejoju, kad renginys dar plėsis įvairiuose miestuose ir miesteliuose, – kalbėjo M. Špokas. – Ikimokyklinis amžius yra labai tinkamas momentas vaikams išsirinkti, ar jiems tinka komandinė sporto šaka. Tai yra puikus įrodymas, kaip sėkmingai galima bendradarbiauti su darželiais visų mokslų metų metu.“

Bronzos medalius šiame analogo visame pasaulyje neturinčiame renginyje Jonavos arenoje iškovojo Sostinės krepšinio mokyklos (SKM) trenerio Gedimino Bražionio vadovaujamas Vilniaus „Strazdelis“, 2 taškais palauždamas kitą sostinės ekipą iš „Sekmadieninės mokyklos“ (treneris Visvaldas Gumbis).

5–6 vietas atitinkamai pasidalino Kauno raj. „Ąžuolėlis“ (treneris Lukas Danilevičius) ir Alytaus „Volungėlė“.

Superfinale taip pat dalyvavo šie darželiai – Vilniaus „Rytas“ – (treneris Rokas Jankūnas), Marijampolės „Šaltinėlis“ (treneris Justas Bagurskis), Kretingos Dobiliukas (treneris Mantvydas Ramonas), Kauno „Pagrandukas“ (treneris Arijus Kanovalovas), Alytaus „Linelis“ (treneris Robertas Paliutis) ir Marijampolės „Šypsenelė“ (treneris L. Chalytovas).

Šiemet „Mantinga–Lietuvos darželinukų čempionate“ rungėsi daugiau nei 5 tūkst. mažųjų krepšininkų iš 10 Lietuvos miestų, o pagrindiniame turnyro finale varžėsi 12 komandų.

Visi superfinalo dalyviai buvo apdovanoti stilingais LKF įsteigtais marškinėliais. Juos ir diplomus jauniesiems krepšininkams kartu su M. Špoku įteikė Eurolygos ir Europos čempionas Giedrius Gustas ir Jonavos vicemeras Eugenijus Sabutis.

Lietuvos darželinukų čempionatą organizavo LKF, SKM, NKA ir Nacionalinė krepšinio lyga („Mezon–NKL).

Generalinis čempionato rėmėjas – „Mantinga“. Pagrindiniai rėmėjai – „ElektroKart by Kartlandas“, „VitirON KIDS“, HARIBO.

Lietuvos darželinukų čempionato nugalėtojai

2014 m. Vilniaus „Strazdelis“ (treneris Gediminas Bražionis)

2015 m. Vilniaus „Puriena“ (treneris Karolis Griškus)

2016 m. Kauno „Aušrinė“ (Dovydas Petraitis)

2017 m. Kauno „Pasaka“ (treneris Arijus Kanovalovas)

2018 m. Marijampolės „Rūta“ (treneris Laurnyas Chalytovas)

2019 m. Kauno Karalienės Mortos mokykla (treneris Dovydas Petraitis)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)