Jurgitos Štreimikytės-Virbickienės auklėtinės 72:52 (11:19, 20:14, 18:5, 23:14) įveikė bulgares (0-3).

Ši pergalė leidžia mūsiškėms grupėje pakilti iki trečiosios vietos. Tai reiškia, jog aštunfinalyje lietuvių priešininkėmis bus D grupėje, kurioje rungtyniauja Portugalija, Latvija, Serbija ir Airija, antrąją vietą užėmusios merginos.

Mačą geriau pradėjo varžovės, po pirmųjų dešimties minučių lietuvių atsilikimas siekė 8 taškus – 11:19. Visgi antrajame kėlinyje Lietuvos krepšininkės jau buvo geresnės ir prieš pertrauką nuo priešininkių jas skyrė tik vienas metimas – 31:33.

Trečiasis ketvirtis lietuvėms buvo itin sėkmingas gynyboje – bulgarės pelnė tik 5 taškus, o lietuvės – 11, tad prieš ketvirtąjį kėlinį jau buvome priekyje 49:38. Galiausiai mačo pabaiga priklausė lietuvėms, kurios sugebėjo išauginti persvarą ir triumfuoti 72:52.

Lietuva: Sintija Aukštikalnytė ir Gedvilė Savostaitė po 17, Audronė Zdanevičiūtė 13, Justina Oficerovaitė 12, Urtė Čižauskaitė 7, Elzė Motekaitytė 6.

Bulgarija: Ilyana Georgieva 16, Zlatka Madankova 13, Viktoriya Ivanova 7, Margarita Ivanova 6.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją