Pauliaus Juodžio vadovaujama Lietuvos rinktinė pirmame etape žais B grupėje su kroatais, ispanais, argentiniečiais, kanadiečiais ir korėjiečiais.

B grupė: Lietuva, Kroatija, Ispanija, Argentina, Kanada, Korėja.

A grupė: JAV, Čekija, Prancūzija, Australija, Kinija, Egiptas.

Burtai vyko remiantis dviem principais: 1. grupių pajėgumas turėjo būti panašus. 2. į vieną grupę turėjo patekti kuo daugiau šalių iš skirtingų žemynų (pvz., ne daugiau, kaip trys Europos valstybės vienoje grupėje).

„Be abejonių, pasaulio čempionato favoritai bus amerikiečiai“, — dar prieš burtus kalbėjo P. Juodis. — Taip pat aukštai turėtų kilti Europos komandos. Gal tik čekai šioje kompanijoje atrodo neįprastai. Bet jie pernai Europoje buvo antri, tad nuvertinti komandos taip pat negalima. Prie stiprių rinktinių priskirčiau ir australus“.

Čempionatas birželio 29 — liepos 8 dienomis vyks Kauno „Žalgirio“ arenoje.

2012-ų pasaulio 17-mečių čempionatas bus tik antras istorijoje. Pirmą kartą jis buvo surengtas 2010 metais Hamburge (Vokietija). Tuomet pasaulio čempionais tapo amerikiečiai, antri liko lenkai, treti — kanadiečiai, ketvirti — lietuviai.

2010-ų pasaulio čempionate taip pat dalyvavo Serbijos, Australijos, Kinijos, Vokietijos, Argentinos, Ispanijos, Egipto ir Korėjos rinktinės.

Burtų traukimo ceremonijoje dalyvavo FIBA sporto direktorius Liubomiras Kotleba, Lietuvos krepšinio federacijos prezidentas Arvydas Sabonis, Kauno meras Andrius Kupčinskas, žinomi Lietuvos krepšininkai ir Lietuvos 17-mečių rinktinės vyriausiasis treneris P. Juodis.

„Visi žinome kaip Lietuva myli krepšinį. Visi žinome, kaip lietuviai džiaugiasi pergalėmis. Lietuva yra išskirtinė šalis, kur jaunimo pergalės vertinamos ne mažiau, nei suaugusiųjų, o jaunimo rungtynių lankomumas gerina pasaulio rekordus. Turėsime progą susipažinti su žaidėjais, kurie, net neabejoju, ateityje taps ryškiausiomis pasaulio žvaigždėmis. Visus kviečiu birželio mėnesį atvykti į Lietuvą ir pajausti, ką reiškia gyventi krepšinio mieste“, - kalbėjo Lietuvos krepšinio federacijos prezidentas A. Sabonis.

„Lietuvoje gyvena kiek daugiau nei 3 milijonai žmonių, tačiau čia niekada netrūko talentų, aukščiausio lygio žaidėjų, trenerių. Dabar ateina nauja talentų karta ir tai yra jūsų sistemos darbo rezultatas. Tikiuosi, kad šiame čempionate lietuviai suburs stiprią ekipą bei pasieks gerų rezultatų. Burtų traukimo ceremonijoje suskaičiavau 17 TV kamerų. Tai tik įrodo, kad koks svarbus lietuviams yra krepšinis“, - teigė FIBA sporto direktorius L. Kotleba.

Burtus traukė Kauno meras A. Kupčinskas ir krepšininkas Jonas Mačiulis.

LKF vykdantysis direktorius Paulius Motiejūnas pristatė ir naują čempionato logotipą. Jame dominuoja simbolizuoti skaičiai 2012. Taip pat logotipe matomas krepšininko bei krepšinio kamuolio siluetai.

„Tai simbolizuoja jaunatvišką energiją ir aistrą krepšiniui“, - paaiškino P. Motiejūnas.

Lietuvos rinktinės treneris: laukia sunkus ir įdomus čempionatas

U17 pasaulio krepšinio čempionato burtų komentarai
„Burtai yra burtai – varžovų nepasirinksi. Silpnų komandų pasaulio čempionate nėra. Grupėje turime Europos čempionus kroatus. Turime ispanus ir argentiniečius, kurių nereikia pristatinėti. Tamsusis arkliukas mūsų grupėje – Kanada. Laukia sunkus ir įdomus čempionatas. Pirmiausia, svarbu išeiti iš pogrupio. Tai planas minimum. Federacija kelia tikslą patekti į geriausiųjų ketvertą.


Žaidžiant Lietuvoje turbūt negalime kalbėti apie 8 ar 9 vietą. Manau, pavyks išlaikyti buvusios komandos pagrindą, tačiau kai kuriems žaidėjams teks įrodyti savo vertę ir išsikovoti vietą komandoje. Žaisime Lietuvoje ir teks pakelti padidintą spaudimą bei dėmesį. Tačiau stengsimės nuo to atsiriboti ir susitelkti į žaidimą“, - po burtų traukimo ceremonijos sakė P. Juodis, Lietuvos U-17 rinktinės treneris.

„Sunku vertinti grupę, nes nesame žaidę, tarkime, prieš Argentiną. Tačiau nėra neįveikiamų komandų. Mes stengsimės padaryti viską, ką galime ir pasiekti maksimalų tikslą“, - kalbėjo rinktinės žaidėjas Edvinas Šeškus.

Lietuvos rinktinės rungtynių tvarkaraštis

Birželio 29 d. Kanada – Lietuva;

Birželio 30 d. Lietuva – P. Korėja;

Liepos 1 d. Lietuva – Ispanija;

Liepos 3 d. Kroatija – Lietuva;

Liepos 4 d. Lietuva - Argentina.

Pasaulio U17 vaikinų krepšinio čempionato logotipas
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją