„Iš tikrųjų rungtynės tokios, kokių tikėjomės. Tai buvo pirmasis rimtesnis išbandymas, nes prieš tai per rungtynes su VDU krepšininkais daug eksperimentavome. Dabar žaidė visi. Puolant kol kas gal trūksta tarpusavio supratimo, bet tai laiko klausimas. Naudinga žaisti su komanda, kuri dalyvaus pasaulio čempionate. Žinant, kad suomiai sportuoja kartu beveik visus metus, nenuostabu, kad ši komanda gerai žaidžia. Tačiau manau, kad rytoj vaizdas bus geresnis“, – sakė Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Gediminas Petrauskas.

Naudingiausiai iš lietuvių rungtyniavo Vitalijus Kozys, pelnęs 16 taškų (2/4 dvitaškiai, 2/3 tritaškiai, 6/8 baudos) ir atkovojęs 11 kamuolių (20 naudingumo balų). Rinktinės kapitonas Tadas Vaičiūnas pridėjo 10 taškų (8 naudingumo balai).

Daugiau nė vienas Lietuvos krepšininkas nepelnė dviženklio taškų skaičiaus, tačiau dviženklį naudingumo rodiklį (11) pasiekė Lukas Kišūnas – 6 taškai (2/3 dvitaškiai, 2/6 baudos), 8 atkovoti kamuoliai.

Tik vienas svečių ekipos krepšininkas, Miika Heinonenas, pelnė dviženklį taškų skaičių – 12.

Sekmadienį Lietuvos U17 rinktinė Sabonio krepšinio centre darsyk žais su Suomija. Rungtynių pradžia 18 val. Įėjimas nemokamas.

Pasirengimo metu numatytos septynerios kontrolinės rungtynės, šešerios jų – Lietuvoje. Tarp varžovų yra kelios komandos, kurios rungtyniaus Pasaulio čempionate.

Teisę žaisti pasaulio čempionate lietuviai iškovojo pernai, kai Europos šešiolikmečių čempionate iškovojo sidabrą. Dauguma tos rinktinės žaidėjų yra įtraukti į septyniolikmečių komandos kandidatus.

Kovas Saragosoje lietuviai pradės B grupėje su Argentinos, Malio ir Ispanijos rinktinėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)