Sausio 11 d. 16 val. Vilniaus „Siemens“ arenoje susitiks Lietuvos Edukologijos universiteto (LEU) ir Sankt Peterburgo LGU komandos. Ši Lietuvos ir Rusijos studentų kova įvyks prieš pat „Siemens“ arenoje užvirsiančią VTB vieningosios lygos kovą tarp Vilniaus „Lietuvos ryto“ ir Jono Kazlausko treniruojamos Maskvos CSKA komandos, kurios žaidėjų gretose lietuviai Darjušas Lavrinovičius bei Ramūnas Šiškauskas. Vilniaus „Lietuvos ryto“ ir Maskvos CSKA varžybos prasidės 19 val.

Visi, įsigijusieji bilietus į Vilniaus „Lietuvos ryto“ ir Maskvos CSKA varžybas, su tuo pačiu bilietu galės stebėti ir 16 val. prasidėsiantį Lietuvos ir Rusijos studentų mačą.

Sausio 12 d. Kauno „Žalgirio“ arenoje į dvikovą stos penkiskart Europos studentų čempionais tapusi Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) komanda ir Maskvos valstybinės kūno kultūros akademijos komanda (MVKKA). Iškart po šių rungtynių, 18.55 val., į krepšinio aikštelę išbėgs Kauno „Žalgirio“ ir Maskvos srities „Khimki“ klubo krepšininkai. Tai bus VTB jungtinės lygos rungtynės.

Pasak Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) prezidento Rimanto Cibausko, ryšiai tarp Rusijos ir Lietuvos krepšinio federacijų atstovų užsimezgė per praėjusį rudenį Lietuvoje vykusį Europos krepšinio čempionatą.

„Pabendravome, apsikeitėme koordinatėmis ir nusprendėme, kad ateityje surengsime tarptautines studentų rungtynes. Štai jau sausio 11-12 dienomis ši idėja virs realybe ir tikimės padovanos gražų reginį į arenas susirinkusiems žiūrovams. Na mažiau džiugu ir tai, jog studentų kovos virs tarsi įžangomis į stipriausių Lietuvos krepšinio klubų kovas su pajėgiausiomis Rusijos komandomis, – džiaugėsi R. Cibauskas.

VDU komanda jau yra tapusi ne tik Lietuvos, bet ir visos Europos pasididžiavimu, todėl iš komandos krepšininkų bus tikimasi, kad jie apgins nugalėtojų vardą. Tiesa, ir rusų komandos nuolat būna tarp lyderių.

„Įdomu, kokios sudėties pas mus atvyks Rusijos atstovai. Pirmai pažinčiai su Rusijos studentų ekipomis svarbu užmegzti glaudžius ryšius, o pergalės, nors ir labai laukiamos, šiuo atveju nėra pats svarbiausias faktorius. Džiaugsimės jei dvikovos bus gražios, netrūks intrigos ir sirgaliams suteiks daug emocijų“, – pridūrė R. Cibauskas.

LSKL prezidentas taip pat prasitarė, jog jau kovo mėnesį jis arba kuris nors lygos atstovas vyks į JAV ir bandys susitarti dėl Lietuvos bei JAV studentų komandų dvikovos. „Norėtųsi, kad tokia dvikova įvyktų neutralioje šalyje, neutralioje aikštėje“, – samprotavo jis.

Šaltinis
Temos
Portalo Eurobasket.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško portalo sutikimo draudžiama.
Eurobasket.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją