Prie Juodkalnijos rinktinės prisijungė Belgrado „Crvena Zvezda“ atstovas Nikola Ivanovičius. 28 metų atakuojantis gynėjas šį sezoną Eurolygoje per rungtynes vidutiniškai pelno po 5 taškus ir atlieka po 2,3 rezultatyvaus perdavimo.

Tiesa, galutinis juodkalniečių dvyliktukas nėra visiškai aiškus, nes tik prieš pat rungtynių startą paaiškės, ar ant parketo galės išbėgti vienas lyderių Kendrickas Perry. Natūralizuotas amerikietis yra susižeidęs, tačiau juodkalniečiai bando pastatyti jį ant kojų.

Pergalės atveju, Juodkalnija turnyrinėje lentelėje pasivytų lietuvius ir žengtų didelį žingsnį link pasaulio čempionato. Svarbų iššūkį Podgoricoje pasitinkantys šeimininkai tikisi ir rimto užnugario – Įėjimas į 6000 tūkstančių vietų Moračos areną bus nemokamas.

„Turime stiprią komandą, palaikomi savo sirgalių tikrai kovosime dėl pergalės. Tikimės puikių rungtynių prieš puikų varžovą“, – sako Juodkalnijos strategas B. Radovičius.

Penktadienį lietuviai 65:90 nepasipriešino prancūzams, o juodkalniečiai 65:56 susitvarkė su čekais.

Pirmame atrankos rate lietuviai Kaune pranoko Juodkalnijos atstovus rezultatu 90:73, bet tuomet rinktinei padėjo tiek Jonas Valančiūnas ir Domantas Sabonis, tiek Marius Grigonis ir kiti Eurolygos žaidėjai, įskaitant žalgiriečius.

Paskutinis FIBA pasaulio čempionato atrankos langas numatytas kitų metų vasarį. Jo metu lietuviai susigrums su Vengrijos (namuose) ir Prancūzijos (svečiuose) krepšininkais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją