Sienos „Montepaschi“ (Italija) ekipoje kadaise jis dirbo su Rimantu Kaukėnu ir Kšyštofu Lavrinovičiumi, Milano „Olimpia“ (Italija) treniravo L. Kleizą, praėjusiame sezone Atėnų AEK (Graikija) stovykloje nurodymus dalino Jonui Mačiuliui, dabar komanduoja Mantui Kalniečiui.

Gerai pažįsta L. Banchi ir G. Rutkauską, su kuriuo pirmą kartą susidūrė Bambergo „Brose“ (Vokietija) klube.

Vėliau italo ir lietuvio keliai išsiskyrė, bet kuomet pastarasis šią vasarą grįžo į „Lokomotiv“ vadovybę, būtent jo iniciatyva iš paskos į Rusiją atkeliavo ir L. Banchi.

„Jei Ginas nusprendė man pasiūlyti darbą, vadinasi, mato manyje kažką gero. Tikiuosi, deramai atsilyginsiu už pasitikėjimą ir šią galimybę“, – teigė treneris.

Toks jau gyvenimas, kad pirma proga tai padaryti pasitaikė kito bendražygio sąskaita.

Su L. Kleiza italas galėjo susidurti jau 2017-2018 metų sezone, tačiau tuomet likus kelioms dienoms iki Europos taurės turnyro rungtynių su Vilniaus „Rytu“ paliko Turino „Fiat“ (Italija) ekipą ir prisijungė prie G. Rutkausko Bamberge.

L. Kleizą jis treniravo „Olimpia“ gretose 2014-2015 metų sezone. Nors, pasak L. Banchi, mielai būtų kvietęsis lietuvį į savo komandą žymiai anksčiau.

„Pirmą kartą Liną pamačiau pasaulio jaunimo čempionate Salonikuose (2003 metais Lietuva tapo vicečempione, o L. Kleiza buvo rezultatyviausias turnyro žaidėjas – Krepšinis.lt). Buvau sužavėtas, vėliau sekiau visą jo karjerą, ir buvau pagerbtas, kai galiausiai galėjau dirbti kartu – nesvarbu, kad tai buvo paskutinis Lino sezonas.

Jis – puikus vyrukas. Deja, tas sezonas Milane nebuvo pats geriausias. Linas turėjo problemų dėl kelio, ir į aikštę daugiau nebegrįžo. O gaila, kad susitikome taip vėlai. Turbūt nesu pakankamai geras treneris, kad galėčiau dirbti su tokiais žaidėjais jų geriausiais karjeros metais. Bet mano atsiminimai vis tiek geri“, – dėstė L. Banchi.

Luca Banchi

Dabar jis mezga naują pažintį su Lietuvos krepšiniu. Nors apie dvejus metus Lombardijos sostinėje rungtyniavusį M. Kalnietį specialistas sakosi tiek girdėjęs, kad pažindintis nebebuvę reikalo.

„Apie Mantą žinojau nemažai, nors kartu niekada nebuvome dirbę. Kalbėjausi su savo buvusiais kolegomis ir žaidėjais iš Milano „Olimpia“, visi apibūdino jį kaip labai gerą asmenybę ir puikų krepšininką. Tas savybes jis nuo pat pradžių rodo ir prisijungęs prie „Lokomotiv“. Aišku, padeda ir tai, kad Mantas jau yra rungtyniavęs Krasnodare anksčiau. Tikiuosi, kad jis bus labai vertingas komandos narys ne tik aikštėje, bet ir už jos ribų, padės ekipai susiklijuoti“, – kalbėjo „Lokomotiv“ strategas, pakeitęs poste serbą Sašą Obradovičių.

Kartu su nauju vyriausiuoju treneriu į Krasnodarą vasarą atvyko septyni nauji krepšininkai.

Antradienio rungtynės Vilniuje „geležinkeliečiams“ bus pirmasis pasirodymas šiame sezone, tad L. Banchi neslepia – vieniems Europos taurės varžybų favoritų aikštėje reikės rasti daug atsakymų.

„Komandoje yra daug permainų ir daug klaustukų. Ruošiantis sezonui turėjome rūpesčių bandydami surinkti visą komandą – kai kurie žaidė pasaulio čempionate, kiti buvo traumuoti, dar kiti – prastos sportinės formos. Tai sulėtino visą procesą, patiems bus įdomu, kaip reaguosime į šią situaciją pirmose oficialiose sezono rungtynėse. Ypač kai jos – prieš komandą, kuri sezono starte jau įrodė turinti labai solidų žaidimo braižą ir nacionaliniame čempionate paliko ryškų įspūdį“, – „Rytą“ pagyrė italas.

Visų savo kortų prieš rungtynes jis neatverčia ir palieka nežinios dėl to, kokią sudėtį išrikiuos „Siemens“ arenoje.

„Į Vilnių atvyko visi žaidėjai. Dar negaliu pasakyti, ar visi bus ir pasirengę rungtyniauti – iš čia keliausime tiesiai į Minską, kur pradėsime VTB Vieningosios lygos sezoną, tad dėl šios priežasties atsivežėme visus krepšininkus“, – nekonkretus buvo L. Banchi.

Rungtynės tarp „Ryto“ ir „Lokomotiv“ antradienį prasidės 19 val.

B grupėje taip pat kovos „Limoges“ (Prancūzija), Belgrado „Partizan“ (Serbija), Bursos „Tofaš“ (Turkija) ir Venecijos „Umana Reyer“ (Italija).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)